Версія для друку Версія для друку

Х Міжнародна науково-практична конференція

У актовій залі Києво-Печерської Лаври проведено Х Міжнародну науково-практичну конференцію, приурочену 100-річчю з дня смерті видатного вченого богослова Сергія Епіфановича. Патролог С.Л. Єпіфанович займався науково-дослідницькою роботою творчості та діяльності преподобного Максима Сповідника, який жив в VII столітті.
Пленарне засідання конференції відкрив вступним словом ректор Київської духовної академії і семінарії (КДА і С), єпископ Білгородський – Сильвестр. Вітання учасникам і гостям конференції Блажейнішого Онуфрія, митрополита Київського зачитав митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами УПЦ МП. Після чого було проголошено низку наукових доповідей.
Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній прочитав доповідь на тему: «Внесок Київської духовної академії в розвиток патрології як навчальної на наукової дисципліни».
Єпископ Білгородський Сильвестр, ректор КДА і С, професор оголосив доповідь на тему: «Київський патролог, праведник наших днів: до сторіччя з дня смерті С.Л. Єпіфановича». Володимир Вікторович Бурега, кандидат богослов’я, кандидат історичних наук, професор, проректор з науково-богословської роботи виступив з доповіддю: «Магістерська дисертація Сергія Єпіфановича: до історії текста». Наталія Юріївна Сухова, доктор історичних наук, доктор церковної історії, професор Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету виступила з доповіддю: «Київська духовна академія в епоху Великих реформ і контрреформ (за листами викладачів і студентів)». Юрій Євгенович Решетніков, кандидат філософських наук, представник Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при міністерстві освіти і науки України виступив з доповіддю на тему: «Державне визначення документів, виданих духовними навчальними закладами у контексті взаємодії духовної і світської освіти».
Далі у шести секційних засіданнях було прочитано більше сімдесяти наукових доповідей церковними богословами і світськими вченими України та зарубіжних країн.
Серед виступаючих були представники з нашого краю. З доповіддю виступив Юрій Васильович Данилець, кандидат історичних наук, доцент Ужгородського національного університету на тему: «Навчання вихідців із Підкарпатської Русі в духовних семінаріях та монастирських школах Сербської Православної церкви (1920 – 1930 роки). Настоятель Свято-Петро-Павлівського храму м. Іршава, протоієрей Василій Ігнат, викладач Мукачівського духовного училища виступив з доповіддю на тему: «Преподобний Максим Сповідник: захисник православної віри, погляд на іслам».
Успішно завершили роботу науково-практична конференція, духовно збагативши кожного та залишила чудові враження від перебування у величній святині Києво-Печерській Лаврі.

Наш кор.

Ваш отзыв

Ваш коментар