Версія для друку Версія для друку

Зі столиці – з нагородами

Днями у Києві відбулася знакова подія, на яку з нетерпінням та хвилюванням чекають мотокросмени з усієї країни, адже це своєрідний підсумок роботи за рік. У столиці провели фінал кубка України з мотокросу. Сюди з’їхалися кращі з кращих, аби продемонструвати свої вміння і навики їзди на мотоциклі та довести, хто гідний звання лідера на всеукраїнському рівні. Приємно відзначити, що в цьому грандіозному спортивному заході взяли участь іршавчани і достойно захистили честь нашого району. Владислав Віраг виборов друге місце. Станіслав Мейсарош посів третю сходинку. Іван Віраг був шостим.
Варто сказати, що відчувається професійний ріст Владислава Вірага. Мотокросмени пам’ятають його ще хлопчиком. Він завжди їздив на різні змагання з батьком Іваном Вірагом, який очолює мотоклуб Іршави, і був у групі підтримки. Хлопець ніколи не приховував радості та гордості за успішні виступи свого батька, ділився враженнями з однолітками. Це пробуджувало в ньому любов до спортивних висот. Владислав потайки мріяв, коли стане дорослішим, осідлати мотоцикл, щоб і самому відчути, що таке справжня їзда. Якось у тринадцять років він сказав батькові: «Тату, я хочу, щоб ти тренував мене». Ця синівська фраза-прохання неабияк розчулила батьківське серце. Тоді Іван Віраг придбав сину мотоцикл і форму й почав його тренувати. Побачив, що його дитина тягнеться до цього виду спорту. Відтак Владислав Віраг почав брати участь у змаганнях. Три роки виступав у класі 85 кубічних сантиметрів. Здобутий досвід дав про себе знати. Минулого року за підсумками обласних змагань в Іршаві, Виноградові та Ужгороді він зайняв перше місце. Цьогоріч юнак виступає вже в класі «Аматор», тобто 250 кубічних сантиметрів. Заслуговує на увагу його почесне друге місце у фіналі кубка України, про який йшлося вище. Тут у його класі змагалося 38 учасників. Це ж тільки уявити собі шеренгу з стількох мотоциклів! І боротьба точилася не на жарт. У першому заїзді Владислава затиснули, тому він стартував одинадцятим. Та хлопець не розгубився й до кінця заїзду був четвертим. У другому заїзді хоч на старті й був третім, та обігнав всіх суперників і три кола протримався першим. Однак потім потрапив у колію. На те, аби вибратися з неї, згаяв трохи часу. Це і стало причиною того, що до фінішу іршавчанин дістався другим. Погодьмося, що на рівні держави це навіть дуже непоганий результат. Також на нього чекала ще одна приємна новина. За підсумками цьогорічного сезону юнаку присвоїли звання кандидата в майстри спорту.
Владислав Віраг каже, що своїми спортивними досягненнями в першу чергу він завдячує батькові, який докладав для його успіху чимало зусиль, енергії. Якраз батьківські професійні поради завжди ставали в нагоді. Його слушні зауваження, пропозиції, націлювання на клопітку роботу над собою, на перемогу зіграли велику роль. Хлопець зізнається: «Тато завжди проявляв шалену мудрість, величезне терпіння під час тренувань. Він дуже добре відчуває мотоцикл, має серйозний досвід та хороші задатки педагога. Я щиро йому вдячний за титанічні, колосальні зусилля, яких він докладав для того, щоб я розвивався як мотокросмен і досягав помітних результатів. Нещодавно він придбав мені новенький мотоцикл «Ямаха» цього року випуску із двигуном 250 кубічних сантиметрів. Це неймовірний подарунок для мене, за який я теж кажу татові щире «дякую». Робитиму все для того, щоб виправдати його сподівання і надії, які він покладає на мене».
Як зазначив Іван Віраг, кубок України – це для іршавчан серйозна школа. Вони гідно виступили, показали своє вміння, побачили власні можливості, зрозуміли свої помилки, над виправленням яких в подальшому потрібно буде працювати. Висновки зроблено, зараз залишається готуватися до нових виступів.
Наш кор.

Ваш отзыв

Ваш коментар