- Нове життя - https://nz-ir.com -

Вiдзначили День захисника України

День захисника України — свято, що відзначається в Українi 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.
З нагоди вiдзначення Дня захисника України 12 жовтня, керівники району, учасники АТО, представники громадських організацій, військовослужбовці урочисто поклали квіти до Пам’ятного знаку Борцям за Свободу та Незалежність України, Героям Небесної сотні та загиблим в зоні АТО.
Заступник голови районної ради Володимир Половка та перший заступник голови РДА Іван Семак привiтали всiх iз Днем захисника України та релiгiйним святом Покрови Пресвятої Богородицi. Подякували нашим захисникам  за їхню мужнiсть та героїзм. 
Присутнi хвилиною мовчання пом’янули всiх тих, хто вiддав своє життя за волю та незалежнiсть України.
З нагоди Дня захисника України, за вагомий внесок у справу зміцнення незалежності нашої Батьківщини, територіальної цілісності, оборонної могутності держави, активну громадську позицію грамотами райдержадміністрації та райради відзначили солдатів 69 окремого батальйону територіальної оборони Михайла Михайловича Владімирцева, Станіслава Ігоровича Кузьму та Романа Степановича Поповича-Шимка.
Після цього присутні попраямували до сквера перед Іршавським міським центром позашкільної роботи, де відбулося освячення меморіальних дошок загиблим іршавчанам в зоні АТО. Присутні помолилися за упокій душ померлих патріотів та поклали квіти та запалені лампадки до пам’ятних дошок.
За ініціативи командира 69 окремого батальйону територіальної оборони, капітана Петра Горзова та військовослужбовців, які одні з перших поповнили ряди цього батальойону, було проведено роботи по оновленню меморіальних дошок та встановлено ще одну  – нашому земляку, який загинув на Сході України, Мирославу Мислі.
Вічна пам’ять їм, вічна шана їхнім сім’ям і близьким, миру і процвітання нашій державі!
Прес-служба райради.