Версія для друку Версія для друку

Нова школа – нові перспективи

Цікаво та змістовно було організовано літній відпочинок дітей у Луківській ЗОШ-1-2ст. Відповідно до наказу відділу освіти Іршавської РДА №228 від15 05.2018р. «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей улітку 2018 року на базі навчальних закладів району», вперше в нашій школі працював мовний англо-німецький табір.
Організація літнього мовного табору – це своєчасний проект, так як Україна зробила свій Європейський вибір, і тому знання іноземних мов набуває пріоритетного значення. Мета такого табору – це створення іншомовного середовища та умов для заохочення дітей до вивчення іноземної мови.
Працюючи над реалізацією завдань літнього мовного табору «Smilе», вчитель англійської мови Терембець Христина Михайлівна та вчитель німецької мови Половка Михайло Іванович допомагали вихованцям підвищити рівень володіння іноземної мови та подолати мовний бар’єр, удосконалювати мовні навички вихованців, поєднуючи навчання із захоплюючим відпочинком. Усі форми роботи було направлено на розкриття талантів дітей та створення мотивації для подальшого удосконалення мовленнєвої компетенції.
Основним завданням учителів було показати учням інший, відмінний від шкільного стилю навчання, де наголос робився на практичній частині і знаннях, які можна застосовувати пізніше й у інших сферах.
Табірна зміна розпочалася урочистим відкриттям, привітанням директора школи учнів, батьків та вчителів, метою якого було дати запальний старт довгоочікуваним літнім канікулам та створити мотивацію для подальшого удосконалення навичок володіння англійською та німецькою мовами.
Вчителі проводили різні конкурси, вікторини, інтелектуальні ігри, учні мали змогу показати свої художні здібності. Незабутній день казки провів вчитель німецької мови Половка М.І. Інсценізація казок «Червона шапочка» та «Чому кролик має довгі вушка» змогли подивитися і вихованці ДНЗ с. Луково, який охоче відвідали учні школи – учасники мовного табору.
Вчителька англійської мови Терембець Христина Михайлівна – одна з талановитих і креативних вчителів, яка має не тільки високопрофесійні здібності та досвід роботи у викладанні англійської мови, а й великий талант художніх здібностей та малювання, провела День вишиванки, в якому активну участь брали дівчата. Вони представляли себе англійською мовою, читали, співали, декламували вірші, показали майстер-клас «Зачіска».
Всі учні були активними, розмовляли іноземною мовою. Дуже вражаючим і захоплюючим видався «День подорожей». Учні переглянули відеоролик, змогли заочно відвідати Велику Британію та Німеччину.
На завершення роботи мовного табору було проведено захід «Ihe clonng ceremony», де учні за допомогою своїх віршів, розповідей, пісень та флешмобу поділилися своїми враженнями від занять у цьому чудовому, незабутньому мовному таборі та були нагороджені грамотами та подяками дирекції школи.
За період роботи мовного табору поставлені завдання було виконано. Вихованці отримали практичні навички у застосуванні англійської та німецької мови, навички у командній роботі та групах і море позитивних емоцій. Діти поділилися думками щодо нових проектів та видів діяльності, які б вони бажали у майбутньому, а своїм наставникам-вчителям учні щиро дякували за неоціненний скарб – знання, які отримали в таборі.
Наразі школа повністю готова до початку нового 2018-2019 н.р. Завдяки спільній роботі всіх гілок влади – начальника відділу освіти РДА Є.М. Яцканич, голови та депутатів районної ради ми отримали нове інформаційне комп’ютерне обладнання для першокласників Нової української школи та дидактичні матеріали «Лего».
Щасливого старту всім освітянам району та успіхів на освітянській ниві.

Ольга ХАНДРА,
директор Луківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, депутат районної ради

Ваш отзыв

Ваш коментар