Версія для друку Версія для друку

ЗАДУМАНЕ НАРЕШТІ ЗДІЙСНЕНО

Напевно, більше десятиліття урочище Ільницький міст, або “лагер” в руслі річки Синявки, між Ільницею та Іршавою, залишалося улюбленим місцем відпочинку багатьох жителів Іршави, Ільниці, Броду та інших навколишніх сіл. Так тривало аж до 2015 року, коли взимку стихія зруйнувала та обвалила частину мосту, який, впавши, перегородив річку та майже зупинив течію. Між частиною мосту, яка обвалилася, та берегами утворився затор з гілок та різного непотребу, який унеможливив відпочинок на воді в цій місцевості.
Силами активістів влітку 2015 року було здійснено декілька спроб із залученням будівельних кранів вивільнити русло річки, та через особливості місцевості і міцне з’єднання елементів між собою реалізувати задумане вдалося лише частково.
Час йшов, природа робила своє і вийшло так, що в цьому році намертво з’єднані залізобетонні конструкції виявилися частково розділені водою. 17 липня цього року із залученням важкої кар’єрної техніки вдалося перетягнути конструкції вниз по течії, а 11 серпня із допомогою екскаватора «Atlas» нарешті повністю очистили річку для безпечного та повноцінного відпочинку.
Організатор акції Василь Клевець висловлює щиру подяку Трикуру Богдану, Бундєву Юрію, Квак Василю, Симканинцю Віктору Андрійовичу, а особливо Мандрико Максиму та Васильцюну Євгену за допомогу і всім, хто зараз та три роки тому в тій чи іншій мірі долучився до доброї справи. Запрошуємо всіх бажаючих, якщо погода дозволить в цьому, а якщо ні, то в наступному році в урочище Синявка на відпочинок.

Василь БУЖОРА

Ваш отзыв

Ваш коментар