Версія для друку Версія для друку

Хід дитячої оздоровчої кампанії та безпеку дітей під час відпочинку обговорили на засіданні регіонального штабу

На 1 серпня поточного року оздоровленням та відпочинком охоплено понад 16 тисяч дітей шкільного віку, з них 15 тисяч – діти пільгових категорій (це понад 22 відсотка від загальної кількості). Загалом для забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, цьогоріч в обласному та місцевих бюджетах заплановано 26 мільйонів 104 тисячі гривень (що на 62 відсотки більше, ніж минулого року), На сьогодні, за оперативними даними, фактично використано 13 мільйонів.
Такі дані озвучено під час засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей, яке відбулося 1 серпня в режимі відео-конференції під головуванням заступника голови штабу, директора департаменту соціального захисту населення ОДА Михайла Петрішки.
Зазначалося, що зараз у лідерах по оздоровленню дітей перебуває Іршавська РДА, де на 1 серпня оздоровлено 96 відсотків від загальної кількості дітей пільгових категорій. Такого показника вдалося досягти завдяки залученню для цих цілей позабюджетних коштів. Вище середнього результати демонструють Полянська ОТГ, Ужгородський міськвиконком, Ужгородська РДА.
Також йшлося про стан дотримання безпеки у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, відповідність приміщень вимогам санітарних норм, здійснення заходів з безпечного перебування дітей в таких закладах.
За підсумками засідання штабам райдержадміністрацій та міськвиконкомів рекомендовано спільно з керівниками дитячих закладів, головним управлінням Держпродспоживслужби в Закарпатській області, головним управлінням Держпраці у Закарпатській області, управлінням ДСНС України у Закарпатській області забезпечити здійснення необхідних перевірок дитячих оздоровчих закладів незалежно від форм власності. У разі виявлення порушень вимог законодавства вносити відповідні пропозиції аж до закриття закладів.
Прес-центр Закарпатської ОДА

Ваш отзыв

Ваш коментар