Версія для друку Версія для друку

А чи знаєте ви, що…

В 1945 році середня тривалість життя в Японії була 50 років. Та в 1958 році на міжнародній конференції було оприлюднено результати лікування 80-річного Папи Римського Пія XII маточним молочком. В тому ж році Японія вперше імпортувала маточне молочко. З кожним роком його закупляють все більше і більше. В 2004 році Японія закуповує уже 600, а в 2012 році закуплено 2 000 тонн маточного молочка. Тривалість життя в Японії найбільш висока в світі – 84,25 років!
У відозвах покупців маточного молочка в Японії превалюють мотиви, чому його купують: я вживаю маточне молочко тому, що воно дозволяє мені багато працювати, а в підсумку – добре жити. На багатьох японських сайтах в Інтернеті розміщена інформація, що в Японії проводилось багато дослідів для вивчення феномена маточного молочка. Воно допомагає затримувати окисленню і запобігає руйнуванню вільних радикалів на клітини живих організмів, цим самим сповільнює процес старіння. Але в Японії маточне молочко, використовували і для лікування підвищеної чутливості до інфекцій, зокрема, до мікроорганізмів (від дріжджів до вірусів). При імунодефіциті організм не може в повну силу протистояти інфекції.

При пошкодженні клітин головного мозку мишей токсинами, введення сирого маточного молочка проявляє позитивний вплив на відновлення клітин головного мозку, і їх захист. Випробування також показали, що приймання маточного молочка служить надійним захистом печінки від дії токсинів. Після аварії на атомній електростанції Фокусіма, професор Шуічі Еномото із університету Окаяма встановив, що приймання маточного молочка прискорює вивід із організму людини радіоактивних ізотопів йоду, цезію, стронцію.
Маточне молочко широко застосовується в Японії як харчова добавка. Наприклад, входить в склад заморожених десертних блюд, солінь і приправ, про що засвідчують зареєстровані авторські патенти. Соціальна служба закуповує маточне молочко для дітей, які знаходяться в лікарнях.
Отож, виходить, маючи таке розвинуте бджільництво, ми чомусь нехтуємо таким багатим, і що саме головне, уже випробуваним японським досвідом. Чи, мабуть, українці не хочуть довго жити?

Підготував Юрій САМОРИГА, пасічник.

Ваш отзыв

Ваш коментар