Версія для друку Версія для друку

Вшанували пам’ять жертв нацизму

8 травня в Іршаві відбувся мітинг, приурочений Дню пам’яті та примирення й 73-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Традиційно до пам’ятника воїнам-визволителям першою поклала Гірлянду Слави учнівська молодь. Корзини квітів до підніжжя монумента поклали керівники району та міста, установ та служб району, силових структур, ветеранських організацій, учасники АТО, громадськість. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять жертв нацизму.
Біля пам’ятного знаку борцям за Свободу України, Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО старший сержант ЗСУ Сергій Бугайцов і член громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів у Закарпатській області» Ярослав Мешко запалили лампадки.
Зі словами вдячності до ветеранів звернулися голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова районної ради Віктор Симканинець, Іршавський міський голова Степан Бобик, голова районної організації Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни Василь Рацин та учениця 11 класу Іршавської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Злата Лівак.
  Символічно на знак миру, подяки ветеранам за перемогу та звільнення рідної землі від загарбників учні виступили із віршами, а також випустили в небо білих голубів. Завершився мітинг велопробігом за участі вихованців районного центру позашкільної роботи до с. Ільниці.
Було накрито святковий стіл. Подарунки ветеранам вручив депутат районної ради, голова райспоживспілки Сергій Лупак.
Прес-служба райради.

Ваш отзыв

Ваш коментар