Версія для друку Версія для друку

Михайло Білогорка – ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС

Михайло Білогорка знаходився більше 2 місяців у Чорнобильській зоні, де ніс службу на блок-постах, охороняв об’єкти від мародерів, затримував злочинців.
Капітан міліції у відставці Михайло Іванович народився і виріс у сім’ї робітників у селі Великий Раковець. Після служби в армії повернувся додому у рідне село, де пішов працювати у колгосп. А далі за рекомендацією трудового колективу пішов працювати інспектором ВДСО. Згодом молодий правоохоронець патрулював нічні вулиці міста Іршава, дбав про безпеку заводів, фабрик, державних підприємств, які в той час потужно працювали. Як пригадує нині ветеран, коли скоювався злочин, на місце пригоди виїжджали всі чергові наряди та працівники Держохорони. Крім цього, Михайлу Івановичу доводилося чергувати на пульті охорони, до якого були підключені магазини, ощадкаса, банки.
У липні 1987 року Михайла Білогорку було направлено у відрядження на 2 місяці у Чорнобильську зону. Жив у Чорнобилі, а працював у м. Прип’ять, де він продовжував нести службу з охорони громадського порядку, охорони особливо важливих об’єктів, споруд та житлових будинків. Доводилось затримувати мародерів, які користуючись відсутністю мешканців міста, викрадали, все що траплялось на їх шляху. Вів супровід транспортних засобів, які йшли на зберігання.
Після повернення з Чорнобиля Михайло Білогорка продовжував працювати інспектором охорони, а далі з 2000 року був переведений на посаду помічника оперативного чергового Іршавського відділу міліції. Це була відповідальна посада, і на неї призначали тільки досвідчених працівників міліції.
У ті часи комп’ютерної техніки не було, тільки посилали телеграми. Отож, у черговій частині без Михайла Білогорки, який вмів швидко і грамотно телетайпувати інформацію, були як без рук. Завдяки вчасно надісланому повідомленню, в ті роки вдавалось оперативно розкривати злочини.
У 2004 році Михайло Білогорка у званні старшого прапорщика міліції вийшов на заслужений відпочинок. Нині він займається вихованням внуків.

Віта Горзов,
Іршавське відділення
поліції.

Ваш отзыв

Ваш коментар