Версія для друку Версія для друку

Що турбує депутатів

Чотирнадцята сесія районної ради VІІ скликання, яку відкрив і вів голова райради Віктор Симканинець, розпочалася із звіту голови райдержадміністрації Олександра Горіна із делегованих повноважень за 2017 рік.
– Одним із головних пріоритетів районної державної адміністрації, – зазначив у своєму виступі Олександр Васильович, – це виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2017 рік, затвердженої рішенням районної ради від 15 грудня 2016 року №168, яка відповідає завданням та пріоритетним напрямкам Державної стратегії розвитку до 2020 року.
Далі доповідач сказав, що промисловий комплекс району представлений 17 підприємствами основного кола виробників, з них 14 – переробної галузі та 3 підприємства, які надають послуги із забезпечення населення водою, теплом та збором твердих побутових відходів. Обсяг реалізації виробленої продукції за січень-грудень 2017 року склав 183318, 3 тисяч гривень, що становить 96, 7 до аналогічного періоду минулого року. У структурі реалізованої промислової продукції за видами діяльності найбільшу питому вагу займає машинобудівна галузь (ПАТ «Іршавський абразивний завод», ПАТ «Ільницький МЗУ», ВАТ «Іршавремверстат», ВАТ «Закарпатський завод МО»), яка складає 34, 2 %. За січень-грудень минулого року реалізовано продукцію на суму 62721, 6 тис. грн., що складає 101, 0 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Доповідь повільно перейшла у діалог. Депутати вирішили за краще поспілкуватися із головою РДА у формі: запитання – відповідь. Свої думки про роботу РДА висловили народні обранці Станіслав Сухан, Петро Станко, Євгеній Савко, Наталія Хряпина, Юрій Фельцан, Василь Ковбаско, Ольга Чедрик, Дубрівський сільський голова Володимир Малиновський, воїн АТО Михайло Боднар та інші. Вони стосувалися створення нових робочих місць у районі, ремонту доріг, вивезення і утилізації твердих побутових відходів, оплати праці, виконання держбюджету, підняття цін на електроенергію та газопостачання, пасажирські перевезення та інше.
Потім депутати приступили до затвердження районних програм: оздоровлення та відпочинку дітей Іршавського району і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2018-2021 роки; зайнятості населення на період до 2029 року; внесення змін до програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту малозабезпечених категорій громадян району на 2016-2020 роки; внесення змін до Програми підтримки поліпшення стану приміщень та організації гарячого харчування в медико-соціальному центрі районної організації Товариства Червоного Хреста України на 2016-2020 роки; забезпечення права дитини на виховання у сімейному оточенні на 2018-2025 роки та інші.
Про внесення змін до рішення районної ради від 22 грудня 2017 року №303 «Про районний бюджет на 2018 рік» (із змінами від 16 січня 2018 року) та «Про затвердження звіту про виконання бюджету за 2017 рік» присутніх інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Симчик.
Розглянуто також ряд інших важливих питань, які попередньо були обговорені на профільних комісіях і президії районної ради. Тому особливих зауважень у депутатів не виникало – із усіх було прийнято відповідні рішення.
Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар