- Нове життя - https://nz-ir.com -

ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ПРОЗВІТУВАВ ПЕРЕД ГРОМАДСЬКІСТЮ

23 лютого, голова райдержадміністрації Олександр Горін публічно прозвітував перед громадою району про діяльність райдержадміністрації у 2017 році.
Захід відбувся за участі представників органів влади, членів громадської ради, ЗМІ, громадських та профспілкових організацій, а також тих жителів району, які виявили бажання більш детально ознайомитися з результатами роботи виконавчої влади за минулий рік.
Під час звіту голова райдержадміністрації акцентував на основних показниках і напрямках роботи усіх галузей району за 2017 рік та поділився перспективними планами на 2018 рік.
Розпочинаючи виступ, Олександр Васильович зазначив, що діяльність районної державної адміністрації проводиться на принципах прозорості підвищення ефективності прийнятих управлінських рішень і направлена на всебічне задоволення прав і свобод громадян.
Одним із головних пріоритетів районної державної адміністрації це виконання Програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік, затвердженої рішенням районної ради від 15 грудня 2016 року № 168, яка відповідає завданням та пріоритетним напрямам Державної стратегії розвитку до 2020 року.
Окреслюючи основні напрямки роботи у промисловому комплексі району голова райдержадміністрації відзначив, що за минулий рік здійснено запуск цегельного заводу підприємства ТзОВ «Кифа», на якому працевлаштовано 17 чоловік; відкрито цех підприємства легкої промисловості ТзОВ «Укран Абітекс» (м.Берегово), на якому на даний час працює 25 чоловік, проводяться ремонтні роботи з розширення виробничих приміщень; зросла кількість працюючих на діючих цехах промислових підприємств ТзОВ «Берегкабель» (м.Берегово), на якому вже працює більше 600 чоловік та ТзОВ «Сандерс – Виноградово» (Виноградово), на якому працює 80 чоловік; забезпечено населення та бюджетні установи району в достатній кількості твердим паливом через збільшення видобутку вугілля ТзОВ «Лігніт» з 9,2 тис. куб.м. у 2016 році до 12,5 тис.куб.м. у 2017 році.

Олександр Васильович окремо зупинився на питанні ремонту доріг. Керівник району зазначив, за кошти з державного фонду регіонального розвитку проводився капітальний та поточний ремонт доріг (автомобільної дороги місцевого значення Свалява – Довге –Липча на території Довжанської сільської ради, автомобільної дороги державного значення Іршава-Виноградів на території Зарічанської сільської ради). За рахунок бюджетів усіх рівнів у 2017 році на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг, станом на 01.11.2017 року скеровано кошти на суму 14 млн. 918,3 тис. грн., а саме: з обласного бюджету – 1 млн. 500 тис. грн., а з районного – 1 млн. 683 тис. грн.: Арданівська (250,0 тис. грн..), Брідська (300,0 тис.грн.), Великораковецька (25,0тис. грн..), Греблянська (200,0тис.грн.), Загатянська (199,0 тис. грн..), Ільницька (150,0 тис.грн.), Імстичівська (25,0 тис.грн.), Осійська (150,0 тис. грн..), Чорнопотіцька (199,0 тис. грн..), Кам`янська (140,0 тис. грн..). З міського та сільських бюджетів – 11 млн. 735 тис. грн.
У районному бюджеті передбачено 200,0 тис. гривень на виготовлення проектної документації на ремонт доріг місцевого значення, зокрема Завидово – Загаття – Іршава (протяжність 16,0 км), Кушниця – Лисичово (протяжність 7,1 км.), Гребля – Дубрівка (протяжність 5,7 км.), Брід – Чорний Потік – Загаття (протяжність 15,2 км.). Обласній адміністрації надіслано перелік доріг, які потребують ремонту за рахунок коштів обласного бюджету: дороги Іршава – Довге ( протяжність 21,7 км); Свалява – Довге – Липча, на відрізку дороги Довге – Кушниця (протяжність 16,7 км.); Берегово – Кам`янське ( протяжність 5,7км.); Іршава – Ільниця – Білки – В.Раковець – Вільхівка (протяжність 24,8км).
Також під час виступу голова райдержадміністрації зазначив, що в районі особлива увага приділяється впровадженню заходів з енергозбереження у бюджетних установах, проводяться енергозберігаючі заходи: заміна застарілих котлів на більш сучасні, або на альтернативному паливі; регулювання і облік споживання води, газу, теплової та електричної енергії, заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі; встановлення модулів на ділянці заміру газу в загальноосвітніх школах району, тощо. Станом на 01.01.2018 року виконано заходи з підготовки господарського комплексу та установ бюджетної сфери району до роботи в осінньо – зимовий період на 100 відсотків.
Що стосується соціальної сфери у районі, то основною перспективою щодо економічного і соціального розвитку є створення нових робочих місць, що можливе тільки завдяки об’єднанню спільних зусиль сторін соціального діалогу, а саме – влади, в частині створення сприятливого інвестиційного клімату, роботодавців, в частині безпосереднього створення нових робочих місць, інвесторів та банків, в частині фінансування.
За січень – грудень 2017 року центром зайнятості проведено наступні заходи: 7 безробітним надано одноразову допомогу по безробіттю для започаткування власної справи на загальну суму 102,0 тис. грн..; 22 безробітних отримали роботу шляхом компенсації роботодавцям витрат, пов’язаних зі сплатою єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; 217 безробітних проходили стажування під конкретні замовлення роботодавців; 44 профорієнтаційних заходів з учнями загальноосвітніх шкіл району з метою популяризації робітничих професій та ознайомлення з послугами центру зайнятості, ситуацією на ринку праці в районі; укладено 9 угод між центром зайнятості, Довжанською, Зарічанською, В.Раковецькою та Кушницькою сільськими радами щодо участі в громадських роботах громадян з числа безробітних. Брали участь у таких роботах 92 безробітних. Фінансування проводилось за кошти Фонду соціального страхування на випадок безробіття та кошти сільських рад; працевлаштовано 1 особу, із числа демобілізованих учасників АТО.
За даними управління соціального захисту населення, на 1 січня 2018 року різними видами соціальної допомоги скористались 6805 сімей-одержувачів, сума нарахувань яким становить 142974,5 тис.грн., що на 12619,9 тис.грн. більше відповідного періоду минулого року. Зокрема, особлива увага приділяється учасникам АТО. Так, із програми «Турбота» надано матеріальну допомогу 107 учасникам АТО на суму 210,4 тис. грн.
Після закінчення доповіді усі бажаючі мали можливість задати питання голові райдержадміністрації. Зокрема, присутніх цікавили такі питання: працевлаштування молоді в районі, ремонт доріг та реорганізація позашкільної освіти в районі.
Уважно вислухавши всі запитання, Олександр Васильович надав на них вичерпні відповіді та  зазначив, що завжди відкритий для спілкування і готовий вислухати запитання про проблеми, які турбують мешканців громади та прикладе  максимум зусиль, щоб допомогти кожному жителю Іршавщини.
На завершення звіту голова райдержадміністрації Олександр Горін висловив слова вдячності управлінням, відділам, секторам, службам райдержадміністрації, районній та сільським радам, депутатам районної ради, установам, організаціям і підприємствам району за співпрацю, і зауважив, що лише спільними зусиллями можна вирішити ті завдання, які стоять сьогодні перед громадою та досягти позитивних результатів.
Прес-служба РДА.