Версія для друку Версія для друку

ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Війна в Афганістані – це важка сторінка нашої історії, яка не забудеться ніколи, не зітреться у пам’яті тих, хто пройшов той пекельний шлях.
Ми віддаємо шану мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу, усім, хто брав участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави. З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних часів афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.
Напередодні відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 29-ої річниці виведення військ з Афганістану, 14 лютого, в районі відбувся мітинг-реквієм. У сквері біля пам’ятника полеглим воїнам в Афганістані в м. Іршава, зібрались воїни-афганці, керівництво району, міста,  громадськість, представники державних установ, служб та організацій району, духовенство, аби вшанувати пам’ять, тих, хто не повернувся з чужої країни, і водночас віддати шану живим. Розпочали захід з покладання квітів до пам’ятника полеглим воїнам в Афганістані. Після чого всі учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів-афганців та українців, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав.
Перед присутніми виступив голова Іршавської районної громадської організацій Української спілки ветеранів Афганістану Володимир Горзов. У своєму виступі він зазначив:«Знаємо, що кожен той солдат, кожна родина тих, хто пройшов через страшне горно Афганістану, ніколи не зможуть забути про це. Афганська війна тривала майже десять років. З кожним роком зростає кількість інвалідів-афганців, збільшується скорботний список тих, які не дожили до старості й пішли від нас у небуття. З глибоким сумом схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув!».
Слова щирої вдячності за виконання подвигу бійцям та їх родинам висловив голова районної організації Товариства добровольців Закарпаття – учасників війни Василь Рацин.
На завершення мітингу-реквієму, настоятель православного Петро-Павлівського храму отець Василій (Ігнат) та настоятель Свято-Іллінського православного храму отець Михаїл (Юріна) відслужили екуменічну панахиду за померлими.
Крім цього, за проявлену самовідданість і мужність, безкорисливу працю, активну громадську діяльність, збереження бойового духу та з нагоди святкування 29-ої річниці виведення військ з Афганістану, заступник голови райради Вододимир Половка та керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк вручили грамоти райдержадміністрації і райради ветеранам війни в Афганістані.
Прес-служба РДА

Ваш отзыв

Ваш коментар