Версія для друку Версія для друку

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня, виповнилося 100 років, як українські студенти-вояки у бою під Крутами ціною власного життя зупинили переважаючого за чисельністю та озброєнням ворога – більшовицьку армію, яка фактично наступала на українську державність. Бій під Крутами затримав наступ противника на Київ на чотири дні, що дало можливість українській делегації підписати Брест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність. Цей бій став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
День пам’яті Героїв Крут вшанували минулого тижня на Іршавщині. Участь у заході прийняли керівник апарату Іршавської РДА Олег Козенюк, заступник голови районної ради Володимир Половка, працівники держустанов району.
Присутні піднесли запалені лампадки до Пам’ятного хреста борцям за волю України та хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих героїв.
Директор історико-краєзнавчого музею Андрій Світлинець провів для присутніх цікавий історичний екскурс подій 100-річної давнини.
Керівник апарату РДА Олег Козенюк відзначив, що героїчний бій під Крутами назавжди вписаний на сторінках нашої історії – передусім, як приклад волелюбності та незламності українського народу.
До цієї дати протягом 25-30 січня 2018 року в Іршавській районній бібліотеці для дітей оформлено історико-патріотичний перегляд літератури «Крути: подвиг і трагедія України».

Прес-служба РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар