Версія для друку Версія для друку

У Малому Раківці на радість діток відкрили дитсадок

Малий Раковець – один із мальовничих населених пунктів не лише Іршавщини, а й Закарпаття. З усіх боків оселі сільчан оточують ліси, влітку з гір дує прохолодою, а вода чиста, мов кришталь. Це ідеальна місцевість для розвитку зеленого туризму. А ще село з-поміж інших вирізняється тим, що на всіх ключових посадах – жінки. Вони верховодять і в освіті, і в медицині, і в культурі.
Директором навчально-виховного комплексу «Малораковецька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» уже кілька років поспіль працює Оксана Іванівна Савко. Два роки тому разом з односільчанкою – начальником відділу освіти райдержадміністрації Єлизаветою Яцканич вони звернулися в райдержадміністрацію і райраду з пропозицією відкрити на базі школи дитячий садок. Керівники району Олександр Горін і Віктор Симканинець, звісно, підтримали цю ідею. Бо й справді, молоді батьки присілку Плитянка не мали можливості, аби їх діточки виховувалися не вдома, а в дитсадку (до центру села майже 5 кілометрів). Роботи проводились в основному громадським методом.
– Байдужих не було, – каже депутат районної ради Іван Фанта. – Усі мешканці присілка долучилися до роботи. Спільними зусиллями зроблено ремонт спальні та ігрової кімнати, 26 ліжок подарував відділ освіти РДА.
Чимало доклав зусиль і сам Іван Фанта. За власні кошти переробив систему опалення, встановив бойлер. Тепер у приміщеннях тепло і затишно.
– А це ми робили для своїх діточок, – продовжує розмову І. Фанта. – Тут виховуватимуться наші діточки – майбутнє України. Що ми закладемо в їх серця, такими і виростуть.
Директор комплексу Оксана Савко каже, що тут наразі виховуватимуться 22 хлопчики і дівчатка. До речі, всі вони були на відкритті дитячого містечка. Ця подія запам’ятається їм на все життя. А перерізати стрічку було доручено Олександру Горіну і Єлизаветі Яцканич.
За дорученням Віктора Симканинця із нагоди цієї знакової події для гірського села присутніх привітав заступник голови райради Володимир Половка.
Чимало приємних слів було сказано на адресу депутата обласної ради Івана Савка, який фінансово сприяв у проведенні ремонтних робіт.
На святковому концерті, який підготували самі учні, звучали пісні про дорослих, які подарували малечі цей дошкільний заклад.
Як вам такі рядки:
Дитсадок у Плитянках –
Найсвіжіша новина.
Метушаться мами й тати,
Веселиться дітвора.
Для малят — найбільше свято,
Наче сам Господь послав,
А чекали ж довго-довго,
Школярем вже дехто став.
От тепер нехай лелеки
Ще частіш несуть діток,
Їм же видно і в польоті
Наш новенький дитсадок.
Правда, гарні поетичні рядки? Їх діточки декламували щиро, від душі.
Привітати педагогів і юних вихованців прийшли також керівник апарату РДА Олег Козенюк і Малораковецький сільський голова Емілія Лях.
У перспективі буде відкрито ще одне спальне приміщення. А це означає, що кількість юних вихованців збільшиться.
… Дитсадок просторий, весь аж сяє, прикрашають його дитячі усмішки і сміх, він сьогодні радо зустрічає гостей дорогих своїх.
Освятив дитяче містечко настоятель храму села М. Раковець протоієрей Михаїл Гангур.

Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар