Версія для друку Версія для друку

“Диво-шашки в сніжних Карпатах-2018”

Таку назву має дитячий міжнародний турнір з шашок-64, який проведено в м. Турка Львівської області 10-14 січня. Змагання мають солідну традицію. Цього року це вже 12 раз проведено такий форум для юних спортсменів. Приїхали спортсмени з різних областей України, були й гості з Молдови і республіки Білорусь.
За Білорусь потрібно сказати окремо. В них спорт взагалі, а шашки зокрема, потужно розвиваються. Минулого року з шашок на різноманітних чемпіонатах Європи і світу вибороли найбільше призових місць. Одна з команд Білорусі і стала переможцем командних змагань. Наша основна збірна шахово-шашкового клубу “Вікторія” районного будинку дитячої творчості виборола 4 місце. По додаткових показниках поступившись ще одній збірній з Білорусі.
В особистих турнірах з блискавичних шашок-64, в яких спортсмени виступали по вікових групах, наші три юні спортсмени стали призерами: Вероніка Терпай виборола перше місце серед дівчат до 8 років, Катерина Мойсей стала другою в групі дівчат до 13 років, а Богдан Юрченко – третій серед юнаків до 13 років.

Анатолій Вайда.

Ваш отзыв

Ваш коментар