- Нове життя - https://nz-ir.com -

У ЗАРІЧЧІ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ДОБРОВОЛЬЦЮ «АЙДАРУ» ЮРІЮ КОРОЛЮ

21 грудня у с. Заріччя відкрили меморіальну дошку  солдату-добровольцю, саперу-розвіднику 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних Сил України Юрію Васильовичу Королю, який загинув у зоні АТО при виконанні  військового обов’язку в боях за незалежність та територіальну цілісність України біля м. Щастя під Луганськом.
Пам`ятний знак встановили на фасаді Зарічанської загальноосвітньої школи I-II ступенів.
Прийшли вшанувати пам’ять справжнього патріота рідної землі, який віддав своє життя за нашу свободу та мирне життя, голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова районної ради Віктор Симканинець, військовий комісар Іршавського районного військового комісаріату, підполковник Євген Кугут, сім`я загиблого героя,  побратими, односельчани, учні школи.
З великoю гoрдiстю зa свoгo землякa i з глибoким сумoм рoзпoвiла прo Юрія Короля Зарічанський сільський гoлoвa   Марина Васько. У цей день йому мало виповнитися лише 39 років.
З теплотою про Юрія Короля говорили і  побратими з його підрозділу. За їх словами, він був дуже відповідальним, надійним другом  і товаришем, який з честю і гідністю виконував свій військовий обов’язок.
Право відкрити пам’ятний знак надали Зарічанському сільському голові Марині Васько та командиру групи Михайлу Драгану.
Опісля присутні вшанували пам’ять про Юрія Васильовича хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки та запалили лампадки.
Сподіваємося, що меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Юрія Короля, а пам’ять про героя України назавжди залишиться в серцях людей.
Указом Президента України від 4 червня 2015 року № 311/2015 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Юрій Король посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, який 20 листопада 2015 р. було вручено районною владою жінці загиблого Героя.

Прес-служба РДА.