Версія для друку Версія для друку

Прийнято бюджет на 2018 рік

22 грудня відбулося друге засідання дванадцятої сесії районної ради VII скликання. Вів його голова районної ради Віктор Симканинець. Попередньо було проведено засідання профільних комісій, спільне засідання комісій та президії.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув на Сході країни.
На початку пленарного засідання голова районної ради представив новопризначених керівників: відділу культури та туризму РДА – Олену Ісак та  районного управління соціального захисту населення РДА – Володимира Вагерича.
Віктор Симканинець вручив грамоти і подяки Закарпатської обласної та Іршавської районної рад з нагоди Дня місцевого самоврядування окремим районним депутатам, сільським головам і секретарям сільських рад за сумлінну працю та виявлений професіоналізм.
Крім того, у залі була представлена виставка робіт вихованців Іршавської районної станції юних техніків, кращих з яких також було відзначено подяками районної ради.
Музичними композиціями привітав присутніх із прийдешніми святами ансамбль «Ільничанка» районного будинку дитячої творчості.
Начальник відділу організаційного забезпечення та діловодства районної ради Роман Меренич озвучив відповіді на депутатські запити, які надійшли на адресу районної ради.

Як відомо, нещодавно у зв’язку з підвищенням температури повітря та довготривалими опадами, рівень води в річках Іршавка та Боржава стрімко піднявся, в результаті чого підтоплено чимало дворогосподарств та сільськогосподарських угідь району. Тому актив села Вільхівки звернувся до депутатського корпусу з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми. З даного приводу було прийнято звернення до вищих органів влади.
Депутати заслухали звіт голови районної ради про роботу протягом 2017 року. Зокрема, Віктор Симканинець назвав основні аспекти діяльності районної ради, профільних комісій протягом даного періоду, надання матеріальної допомоги жителям району,  участь депутатів у заходах,  співпрацю з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Заслухано начальника Іршавського відділу Хустської місцевої прокуратури Василя Гецка, який поінформував присутніх про стан законності на території Іршавського району за підсумками роботи за 11 місяців 2017 року.
За рекомендаціями постійних комісій районної ради з порядку денного було знято та перенесено на розляд наступної сесії питання про звіт голови райдержадміністрації з делегованих повноважень, про програму «Мала преса» на 2018 рік, про програму розвитку системи аварійно-рятувального обслуговування населення і територій Іршавського району гірським пошуково-рятувальним відділенням м. Іршава аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС України в Закарпатській області на 2018-2021 роки.
Відтак депутатами прийнято ряд майнових питань, затверджено бюджет на 2018 рік, програми економічного і соціального розвитку Іршавського району на 2018 рік та прогноз на 2019 і 2020 роки, забезпечення організаційно-масових заходів з нагоди свят і пам’ятних дат на 2018 рік, розвитку центру надання адміністративних послуг на 2018-2022 роки, «Шкільний автобус» на 2018 рік, забезпечення гарячим харчуванням учнів Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею на 2018 рік, структуру і чисельність виконавчого апарату районної ради та витрати на утримання районної ради та виконавчого апарату у 2018 році, план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік, внесено зміни до програми забезпечення оповіщення органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій Іршавського району в умовах особливого періоду та надзвичайних ситуацій у мирний або воєнний період на 2017-2019 роки, призначено директора Інклюзивно-ресурсного центру.
Активну участь в обговоренні порушених питань взяли депутати райради Юрій Фельцан, Петро Станко, Іван Матіко, Ганна Белей, Наталія Хряпіна, Петро Горзов, Сергій Караслай, Сергій Лупак, Ольга Чедрик.
Депутати райради обговорили питання подальшого функціонування закладів позашкільної освіти та міжшкільних навчально-виробничих комбінатів району.
У роботі сесії взяв участь і виступив голова РДА Олександр Горін.

Прес-служба райради.

Ваш отзыв

Ваш коментар