- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЗАСІДАЛА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС

5 грудня під головуванням голови райдержадміністрації Олександра Горіна відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.
На порядок денний засідання було винесено шість питань.
Зокрема, про виконання рішень комісії з питань ТЕБ та НС попередніх засідань, інформував провідний інспектор відділу з питань цивільного захисту райдержадміністрації Юрій Химинець, який повідомив, що деякі рішення комісії виконуються незадовільно, зокрема, протокол від 26.09.17 № 10 «Про стан пожежної безпеки об’єктів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів». Це питання було винесено на розгляд комісії у зв’язку з ситуацією, яка сталась в дитячому таборі в Одеській області, де в пожежі загинули діти, згідно рішення комісії, контроль за виконанням рішень комісії покладався на фахівців Іршавського РВ УДСНС України, на керівників відділів освіти, культури, охорони здоров’я. Термін виконання: до 27.10.17 р., але інформація про стан виконання рішень так і не поступила.
Заслухавши інформацію, з урахуванням обговорення, комісія вирішила: зобов’язати керівників відділів райдержадміністрації, керівників установ та організацій, яких стосуються ті чи інші рішення комісії вести постійний контроль за їх виконанням та інформувати відділ з питань ЦЗ райдержадміністрації про стан виконання.
Фахівцям Іршавського РВ УДСНС України у Закарпатській області, спільно з відділом з питань цивільного захисту райдержадміністрації готувати та публікувати в місцевій газеті та на сайті райдержадміністрації інформацію про стан виконання рішень комісії з питань ТЕБ та НС з переліком керівників, які не виконують вказаних рішень.
Начальник Іршавського РВ УДСНС України у Закарпатській області Іван Мошкола виступив з інформацією про необхідність затвердження необхідних документів, а саме: перелік потенційно-небезпечних об’єктів Іршавського району на 2018 рік; перелік небезпечних ділянок, територій та інженерних споруд на 2018 рік; перелік об’єктів на яких необхідно встановити системи раннього виявлення загрози виникнкення НС та оповіщення населення у разі їх виникнення; про затвердження місця знешкодження вибухонебезпечних предметів на 2018 рік; про затвердження поспорта ризику виникнення НС на території району на 2018 рік.
Заслухавши інформацію доповідача, з урахуванням обговорення, комісія вирішила вище наведені документи затвердити.
Про стан захворюваності на ГРВІ та грипу в Іршавському районі та про виконання комплексного плану профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню грипу та ГРІ в сезон захворюванності 2017-2018 років, інформував присутніх директор Іршавської районної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександр Соколюк.
Заслухавши інформацію доповідача, з урахуванням обговорення, комісія вирішила:
– начальнику відділу освіти, відділу культури і туризму райдержадміністрації, керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, міському та сільським головам вести постійний контроль за станом захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями в  загальноосвітніх школах, школах-інтернатах, гімназії, спортивному та професійному аграрному ліцеї,  в  дитячих дошкільних закладах, музичних школах, школах мистецтв;
– директору Іршавської районної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Соколюку О.В. проводити моніторинг по захворюваності на грип та ГРІ в організованих колективах району, про результати інформувати райдержадміністрацію;
– вести контроль за виконанням комплексного плану профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню грипу та ГРІ в сезон захворюванності 2017-2018 років.
Також було розглянуто питання про стан підготовки доріг району до роботи в зимовий період (підписання угод на розчистку вулиць та доріг від снігу, підсипка протиожеледними матеріалами) у 2018 році.  З інформацією виступили Сич Б.С., Штумф В.Ф., які ознайомили присутніх про наявність сипучих матеріалів, готовність снігоочисної техніки та  наявність в органів місцевого самоврядування договорів на розчистку вулиць та доріг від снігу.
Далі виступив начальник ДПРЧ № 5 Данканич В.В., який сказав, що в пожежно-рятувальній частині немає повноприводного автомобіля (всюдихода) здатного в зимовий період витягати із снігових завалів або снігових заторів транспортні засоби, і запропонував вишукати можливість додатково  залучити таку техніку для виконання вказаних робіт. Що стосується  повноприводного автомобіля Химинець Ю.Ю. повідомив, що в Гірському пошуково-рятувальному відділенні м. Іршава загону спеціального призначення ДСНС України у Закарпатській області є повноприводний автомобіль Зил-131, який при необхідності можна задіяти для виконання вказаних робіт, при умові додаткового забезпечення пально-мастильними матеріалами.
Заслухавши інформацію доповідача, з урахуванням обговорення, комісія вирішила для забезпечення безпеки пересування громадян, забезпечення безпеки руху на вулицях та дорогах району, зобов’язати:
– Іршавську філію «Райавтодор», організувати роботи щодо  розчистки вулиць та доріг району від снігу та підсипку протиожеледними матеріалами;
– керівників органів місцевого самоврядування, організувати роботи щодо підписання угод на розчистку від снігу та підсипку протиожеледними матеріалами; тротуарів, вулиць та доріг комунального значення, вести постійний контроль за належним  та якісним виконання вказаних робіт.
Відділу з питань цивільного захисту РДА підготувати листа на сесію районної ради, для додаткового виділення коштів на закупку пально-мастильних матеріалів для автомобіля ЗіЛ-131 на суму 10 тис.грн. згідно розрахунку до Програми розитку системи аварійно-рятувального обслуговування населення і територій Іршавського району на 2014-2017 роки.
Далі за пропозицією начальника відділу з питань цивільного захисту райдержадміністрації Івана Семака було затверджено план роботи комісії з питань ТЕБ та НС райдержадміністрації на 2018 рік.
Також було розглянуто звернення громадян щодо надання матеріальної допомоги на відновлення господарських будівель та житлових будинків.
З інформацією виступив Юрій Химинець, який ознайомив присутніх з пакетами документів, що поступили від громадян району, зокрема мешканка Іршавського району просить надати їй матеріальну допомогу для ремонту житлового будинку, але варто зазначити, що вказана громадянка вже отримувала допомогу у 2015 році в сумі 2 тис. грн., тому необхідно перевірити факт використання отриманих коштів за призначенням та провести обстеження будинку на предмет аварійності.
Також виступив голова комісії, голова райдержадміністрації Олександр Горін, який підтримав вищенаведену пропозицію і сказав, що необхідно доручити начальнику відділу містобудування та архітектури Штумфу В.Ф. провести обстеження будинку на предмет встановлення аварійності та факту використання коштів.
Заслухавши інформацію доповідача, з урахуванням обговорення комісія вирішила підтримати пропозицію голови РДА щодо проведення обстеження будинку.
Рекомендувати голові райдержадміністрації виділити одноразову грошову допомогу на закупку будівельних матеріалів для ремонту вказаного будинку.
Також було розглянуто звернення громадянина про надання коштів на ремонт господарських споруд.  У зв’язку з тим, що кошти виділяються на відновлення житлових будинків, комісією було прийнято рішення у наданні допомоги відмовити.
Прес-служба РДА.