Версія для друку Версія для друку

Зліт юних туристів Іршавщини

В цьому навчальному році участь у зльоті взяло понад 160 вихованців туристсько-краєзнавчих гуртків, які були поділені на команди (по 4 уч.) і змагалися у двох вікових групах. Молодша вікова група завжди представлена в більшому обсязі і тому до участі було представлено 24 команди (96 учасників). У старшій віковій групі змагалося 15 команд, які склали учні 9-11 класів в кількості – 60 учасників.
Урочисте відкриття зльоту відбулося в п’ятницю ввечері. Поважним гостем зльоту був Віктор Симканинець – голова Іршавської районної ради. У своєму виступі він привітав всіх учасників зі святом, наголосив, що вони, мабуть, давно чекали цього заходу, оскільки давно не бачились. А ще Віктор Андрійович побажав усім гарно провести час і, звичайно, перемоги в конкурсах. Зі словами вітань до всіх присутніх звернулися також директор Іршавської районної станції юних туристів – Іван Терпай та завідувач відділом екскурсій і походів Богдан Ільницький. З програмою змагань учасників ознайомили методисти станції юних туристів – Леся Осійська та Ольга Боднар.
У структурі змагань було виділено краєзнавчий і спортивний блок. Завдання першого блоку полягало в тому, що кожна команда повинна була правильно і швидко відповісти на 10 запитань п’ятьох краєзнавчих вікторин. Серед них: «Географічне краєзнавство», «Історичне краєзнавство», «Цікавий туризм», «Етнографічне краєзнавство» та «Екологічне краєзнавство». Переможцем краєзнавчого блоку ставала та команда, яка дала найбільше правильних відповідей на всі вікторини за найменший відлік часу.
Спортивний блок надзвичайно люблять усі вихованці, оскільки тут вони можуть проявити всі свої фізичні можливості, вміння швидко в команді долати смугу перешкод і орієнтуватися. Серед змагань у зльоту кожна команда проходила «Техніку пішохідного туризму» та «Мікроспринт (орієнтування без компасу)». Переможцем спортивного блоку ставала та команда, яка показала найкращі результати з вище перелічених змагань.
Загальний підсумок Зльоту підводився по зведених результатах краєзнавчого та спортивного блоків. Переможцем у кожній віковій групі ставала та команда, яка показала найкращі результати у двох блоках. Всі команди – переможці були нагороджені грамотами Іршавської райСЮТур та пам’ятними подарунками від приватного підприємця Наталки Горзов з Білок.
Щовечора на юних туристів чекала святкова дискотека. А в суботу смачний бограч організували для дітей працівники Іршавської райСЮТур та Василь Турянин – головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Іршавської РДА. Керівники гуртків та дирекція Іршавської райСЮТур, батьки вихованців та юні туристи надзвичайно вдячні Івану Матіко – директору ЦТТАУУ за можливість проведення зльоту юних туристів Іршавщини.
В загальному підсумку зльоту переможцями у молодшій віковій групі стали: команда гуртка «Історичне краєзнавство» при Великораковецькій ЗОШ І-ІІІ т.. у складі: Вікторія Добромірська, Каріна Поляк, Владислава Горзов та Владислав Гудь (керівник гуртка: О.В.Добромірська).
Друге місце посіла команда гуртка «Спортивне орієнтування» при Сухівській ЗОШ І-ІІ т.. у складі: Ірина Кузан, Максим Білей, Іванна Шеховцова, Анастасія Поринець та Марія Білей (керівник гуртка: І.І.Марканич).
На третьому місці – команда гуртка «Літературне краєзнавство» при Чорнопотіцькій ЗОШ І-ІІІ т.. у складі: Ніка Маргіта, Катерина Шелельо, Олександра Лендєл та Василь Глеба (керівник гуртка: Я.М. Шкіря).
У старшій віковій групі з найкращими результатами виступила команда гуртка «Спортивний туризм» при Ільницькій ЗОШ І-ІІІ т.. у складі: Іван Клюса, Антоніна Козар, Вікторія Кампо та Віталій Сочка(керівник гуртка: Осійський О.Д.).
На другому місці – команда гуртка «Пішохідний туризм» при Довжанській ЗОШ І- ІІІ т.. у складі: Олег Боднар, Олександра Панько, Олександра Ісак та Мирон Куля (керівник гуртка: О.Д.Боднар).
Третє місце посіла команда гуртка «Спортивний туризм» при Білківській ЗОШ І-ІІІ т..№1 у складі: Діана Цогла, Богдан Зейкан, Корнелія Штефаньо та Петро Горзов (керівник гуртка В. В. Васильцюн).
Ось і закінчився перший в навчальному році масовий захід – зліт юних туристів Іршавщини, якого з нетерпінням чекали всі вихованці.

Богдан ГРИНЮК.

Ваш отзыв

Ваш коментар