Версія для друку Версія для друку

СВЯТКОВИМ КОНЦЕРТОМ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

13 жовтня, в районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України. На святі були присутні воїни різних поколінь: ветерани Другої світової війни,  учасники АТО, воїни-афганці, військовослужбовці, керівники району та міста, учнівська молодь та громадськість.
Розпочався святковий захід традиційно під звуки Гімну України. Учні  поклали квіти та запалили лампадки до підніжжя пам’ятників Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної сотні та загиблим в АТО, воїнам полеглим у Афганістані та воїнам-визволителям в м. Іршава.
Привітали захисників зі святом голова райдержадміністрації Олександр Горін та голова райради Віктор Симканнинець.
Керівники району подякували нашим мужнім захисникам за їхню мужність та героїзм, які вони проявляють  захищаючи незалежність та цілісність нашої держави. Військовослужбовці гідно продовжують традиції попередніх поколінь, і наразі несуть благородну місію, стоять на захисті свого народу та своєї рідної землі. Привітали також учасників свята із релігійним святом – Покрови Пресвятої Богородиці та побажали усім присутнім здоров’я миру та благополуччя.
В залі була присутня мати загиблого героя, учасника АТО Юрія Соклачко пані Марта (на фото), всі учасники зібрання вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання.
З нагоди свята учасники АТО, воїни-афганці, ветерани Другої світової війни та  військовослужбовці, отримали спільні грамоти районної державної адміністрації та районної ради.
Привітав захисників також голова Іршавської ОТГ Степан Бобик. Він вручив грамоту від Іршавської об’єднаної територіальної громади. Звернувся із вітальними словами до присутніх заступник військового комісара Іршавського районного комісаріату, майор Юрій Щур. Він вручив учасникам АТО почесні відзнаки Президента України, серед них  посмертно отримали нагороди наші загиблі герої- Олександр Данильченко, Юрій Король та Юрій Соколачко.
Присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх тих, хто віддав своє життя за волю та незалежність України.
Під час офіційної частини проходив святковий тематичний концерт. Дарували віршовані та пісенні твори вихованці вокально-театрального гуртка районного будинку дитячої творчості, керівник Тетяна Панющик, юна співачка Віра Марко, виступила неодноразова переможниця районних, обласних, Всеукраїнськких фестивалів Катерина Сапожнік, лауреат багатьох пісенних конкурсів Михайло Черничко, Ганна Стільник та учасники художньої самодіяльності «Ільничанка» та лауреат пісенних конкурсів Василь Філеш. Чудові танцювальні номери виконали учасники танцювальних колективів «BeFree» керівник Звенислава Чорнак та хореографічної студії «Dance of angels» керівник Юрій Буряс. Провела захід чарівна ведуча методист районного будинку культури Оксана Сідор.
Подібні заходи з нагоди відзначення Дня захисника України відбулися у всіх населених пунктах району.

Прес-служба РДА

Ваш отзыв

Ваш коментар