- Нове життя - https://nz-ir.com -

ДО 500-РІЧЧЯ РЕФОРМАЦІЇ

В рамках відзначення в районі 500-річчя початку Реформації 8 жовтня, на міській площі проведено свято дня подяки. Захід організували члени протестантської релігійної громади Адвентистів сьомого дня із с. Ільниці та міста Іршави.
До присутніх із вітальними словами звернулися голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова Іршавської ОТГ Степан Бобик та Ільницький сільський голова Василь Павлище.
Керівник району привітав учасників заходу із нагоди 500–річчя Реформації. Він відзначив важливість 500-ліття від початку масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. Реформація вплинула на права людей, зародилась демократія.
– Від щирого серця вітаю Вас всіх зі святом і бажаю, щоб ніхто і ніколи не втратив смаку українського хліба, щоб всі люди завжди були ситі й здорові, веселі й щасливі, а також – в усьому світі і на нашій рідній Україні панував мир – зазначив Олександр Васильович.
Цей святковий захід присвячений відзначенню 500-річчя Реформації і покликаний об’єднати жителів краю, звернути увагу влади та суспільства на соціальні проблеми та сприяти позитивним змінам в суспільстві, впровадженню духовних цінностей, які є підставою економічного розвитку.
Святкове дійство розпочалося із молитви за України, далі програма  супроводжувалося духовними композиціями у виконанні членів громад.  Кожен мав змогу отримати духовну літературу. Окрасою заходу стали тематичні виставки із вирощених плодів та квітів.
Прес-служба РДА.