Версія для друку Версія для друку

ОБГОВОРИЛИ ЗЕМЕЛЬНУ РЕФОРМУ

В Іршавській РДА обговорили питання реформування земельних відносин та розвитку сільських територій. Захід проводили з метою поглиблення поінформованості громадян, представників органів державної та виконавчої влади на місцях, провідних експертів, громадського сектору щодо основних положень відкриття ринку землі та впливу реформи на економічні та соціальні чинники, розвиток аграрного сектору економіки в цілому.
Участь в обговоренні взяли перший заступник голови РДА Ігор Павлишин, начальник відділу агропромислового розвитку Микола Кудрей, головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку РДА Василь Турянин, голови сільських рад, землевпорядники сільських рад району, сільгоспвиробники району, власники паїв та місцеві активісти.
Нараду провела  виконавчий директор БФ «Карпатського регіонального центру дорадництва» Людмила Шурковська, яка надала кваліфіковані відповіді на наболілі питання товаровиробників району щодо реформування земельних відносин.
Людмила Михайлівна зазначила, що більшість сільського населення очікує від власності на землю постійних і реальних доходів. Адже земля, як і будь-який інший актив, повинна працювати. Для цього потрібний комплекс дій – і вільний ринок, і судовий захист, і повне та прозоре відображення усіх земель у державному кадастрі. І тоді власники землі цінуватимуть свій актив, і підтримуватимуть місцевих фермерів, бо це означатиме і роботу, і добробут в селі.
***
Активну участь у обговоренні проблемних питань земельної реформи взяли сільські голови Лисичова – Ярослав Пальок, Кушниці – Михайло Штефко, Сільця – Віктор Кузьма, Дубрівки – Володимир Малиновський, фермери – Дмитро Антол, Йолана Балога, Марія Фельцан, Оксана Мошкола, Василь Покрівчак.

Вл. Інф.

Ваш отзыв

Ваш коментар