- Нове життя - https://nz-ir.com -

Чи потрібні знання і освіта молодому поколінню?

Діти всієї України розпочали навчання. Літні канікули залишились позаду, а попереду їх чекає великий труд, який зветься навчанням. Постає питання: чи потрібні знання і освіта молодому поколінню?
Як говорять мудрі люди, знання – це сила, а освіта – це крок до успіху. У наш час молоде покоління вибирає собі багато цікавих речей, але мало уваги приділяє знанням. Коли виростаєш, перед тобою відкривається безліч доріг, треба тільки вибрати одну і на все життя. З раннього дитинства ми дізнаємось все більше про навколишнє середовище, а потім стаємо мудрішими і задумуємося над своїм вибором.
Все починається з любові до того, що тебе оточує. Багато вчених за допомогою знань здобули вершини. Якщо кожна людина буде пам’ятати, що знання – це її скарб, то в майбутньому на неї чекає успіх. Бо так само, як і знання, освіта – це вже праця, яка зроблена твоїми зусиллями.
Є дві речі, які можна поєднати:
Усе проходить, йде навмання:
І радість, і смуток, і печаль.
Лише освіта і знання
Поставлять крапку,
Бо знають, що прийде ще час.
Саме цей час приходить до нас. Перед тим, як працювати, треба отримати освіту, яку ти здобудеш своїм розумом. Дуже багато чого пов’язано з цими словами, і треба це усвідомити. Бо розумні люди потрібні скрізь, їх поважають, їм живеться легко і цікаво.
У людині розум і краса,
І ці слова, як музика, бринять…
Інна Лендєл,
педагог-організатор з виховної роботи Загатської ЗОШ І-ІІІ ступенів