Версія для друку Версія для друку

Бути чи не бути медичній реформі?

11 вересня відбулася нарада з питань розвитку сільської медицини за участю Президента України Петра Порошенка у Національному медичному університеті ім.О.О.Богомольця. У своєму виступі голова держави зазначив, що українці позбавлені права на отримання якісних медичних послуг через неефективну радянську систему охорони здоров’я, тому з його слів: «Ми не можемо далі затягувати ситуацію з медичною реформою. Це також складова питання національної безпеки держави».
Проект реформування сільської медицини стане частиною медичної реформи, яка передбачає додаткове фінансування сільської медицини, щоб створити умови та мотивувати лікарів надавати якісну медичну допомогу у селах. Це: нове обладнання, будівництво ФАПів, амбулаторій, забезпечення лікарів житлом, транспортом, значне підвищення заробітної плати. Також велика увага приділяється телемедицині, що за допомогою широкосмугового інтернету лікар зможе не тільки надавати консультації пацієнтам та фельдшерам дистанційно, а й бути частиною медичної спільноти та підвищувати свій професійний рівень.
На нараді виступив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтюк, який підкреслив, що 72% українців підтримують медичну реформу та чекають на її ухвалення в парламенті, яке відбудеться 21 вересня у Верховній Раді.
Тому , я вважаю, що медичній реформі бути і всі, хто працює в сільських медичних закладах, чекають на позитивні зміни.

Оксана Булеза,
головний лікар КЗ «ІЦПМСД»

Ваш отзыв

Ваш коментар