Версія для друку Версія для друку

Зерна науки дадуть добрі сходи…

Першого вересня робочий день голови районної ради Віктора Симканинця розпочався в Осійській ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Подвір’я школи було наповнене дитячим гомоном і радісним сміхом, лунали пісні, які нагадували, що розпочинається новий навчальний рік. А ще було багато-багато букетів квітів, які додавали і дітворі, і вчителям, і батькам гарного настрою, душевного спокою і задоволення.
Звертаючись до учнів, Віктор Андрійович сказав:
– Перед вами стелиться довга життєва дорога в незвідану Країну знань. Для вас усе буде новим, сповненим таємницями наших непростих буднів. Вам слід брати хороший приклад із старшокласників, які вже встигли зробити перші кроки в житті, відзначилися першими успіхами.
Осійські школярі підтвердили відповідний рівень знань для отримання медалей, а школа ввійшла в трійку кращих загальноосвітніх закладів району. А Владислав Андрішко став гордістю району.
Віктор Симканинець вручив грамоти районної ради за сумлінну працю та високі успіхи на освітянській ниві вчителям української мови Івану Васильовичу Юрині і трудового навчання Наталії Василівні П’ятак.
Добре вчитися, досягти своєї мети у житті, зустріти добрих і надійних друзів школярам бажали директор школи М.О. Маргіта, вчительки першого класу Т.О. Симканинець і Н. І. Король, заступник директора школи з виховної роботи Г.В. Чепа та головний спеціаліст відділу освіти РДА Андрій Андрішко.
Того дня за парти сіло 40 першокласників і 35 випускників. А всього здобуватимуть знання 512 учнів.
Відтак Віктор Симканинець завітав у приміщення кінотеатру «Дружба», де проходила урочиста частина першого дзвоника Іршавської гімназії, яка є одним з наймолодших закладів освіти району. Особливо приємно було бачити серед учнів тих, хто вже закінчив гімназію і зараз вже навчаються у вищих навчальних закладах. Це Юліана Меренич, Іван Василець й Андрій Світлик. Вони не забувають про рідну гімназію і тих, хто дав їм знання.
Дружніми оплесками зустріли присутні виступ голови райради Віктора Симканинця. Від імені депутатського корпусу він вручив грамоти райради учителю математики та інформатики Олесі Вікторівні Штефаньо та вчителю початкових класів Оксані Юріївні Глебі. Із словами вітання до присутніх звернулася депутат райради Ольга Чедрик.
Свій початок гімназія бере з 2004 року. Разом з тим, за 13 років існування учні з її стін регулярно показували високі результати в навчанні, ставали призерами всеукраїнських предметних олімпіад ІІ, ІІІ, ІV ступенів і здобували високі бали на зовнішньому незалежному оцінюванні. В загальноукраїнському рейтингу навчальних закладів середньої освіти Іршавська гімназія займає 760 місце зпонад десяти тисяч (за останнім складеним рейтингом 2016 року), що є найвищим результатом району. Поступово зростає і кількість дітей, батьки яких вирішили віддати їх на навчання до цього закладу. З початку в гімназії навчалось близько 200 учнів, станом на сьогодні їх кількість зросла до 308. Цього року прогімназійні класи початкової школи поповнились чи не найбільшою кількістю діток. Щоб вмістити таку кількість учнів, завдяки зусиллям небайдужих спонсорів і дирекції, зросла також і кількість навчальних приміщень, і на даний момент вона становить 16 класів і два кабінети. Основним профілем навчання Іршавської гімназії є англійська мова, не забуті і природничі предмети, індивідуальні години та факультативи, які проводяться в позаурочний час. В літню пору року, після останнього дзвоника, дозвілля гімназистів урізноманітнюється участю в таборах навчання та відпочинку, в тому числі із залученням іноземних волонтерів, спілкування з якими сприяє удосконаленню навичок з володіння іноземними мовами.
Побував того дня Віктор Симканинець і в Луківській ЗОШ І-ІІ ступенів. Він вручив грамоти райради директору школи Ользі Юріївні Хандрі і вчителю географії та фізкультури Івану Амброзійовичу Ляху.
– Упевнений, — сказав очільник району, — що зерна науки дадуть добрі сходи і зростуть у ваших душах урожаєм мудрості та натхнення. Ростіть здоровими, досягайте високих результатів у навчанні та завжди будьте активними у громадському житті.
Із словами вітання до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Олександр Горін (він вручив школі сертифікат на отримання мікрофона), керівник апарату РДА Олег Козенюк, депутат обласної ради Петро Добромільський, Луківський сільський голова Михайло Фанта і екс-голова села Василь Пасуля та священики о. Сергій Пасуля і о. Юрій Пайтина (до речі, обидва випускники школи). Дев’ятикласникам Василю Симканичу та Наталії Фанті вручено грамоти райдержадміністрації, а 25 учнів – відмінників навчання нагороджено грамотами Міністерства освіти і науки України.
Знаковим є те, що Луківській ЗОШ І-ІІ ступенів – п’ять років. Це один із найкращих навчальних закладів району. Він відповідає європейському рівню.

Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар