- Нове життя - https://nz-ir.com -

ДО ВІДОМА ПЛАТНИКІВ ПДВ!

У зв’язку із запровадженням з 1.07.2017 року системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН (далі – СМ КОР) відповідно до п. 201.16 ст.201.16 розділу V Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (із змінами та доповненнями) Іршавське відділення Хустської ОДПІ інформує платників ПДВ про неухильне дотримання вимог наказу Міністерства фінансів України від 13.06.2017 №567 «Про затвердження Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.06.2017 за №753/30621 щодо подання Таблиці платника податків (код форми J(F)1312301) виключно в електронному вигляді засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб.
Таблиця може бути сформована та надіслана через особистий кабінет електронного сервісу «Електронний кабінет платника», вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС України. Також для формування Таблиці в електронному вигляді платник податків самостійно, на власний розсуд, може обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).
Пояснення можна подати у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим ПН/РК за формою J(F)1312601 (далі – Повідомлення) одночасно з підтверджуючими документами у форматі PDF.
Повідомлення (J(F)1312601) формується по кожній окремо податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію якої зупинено в Реєстрі.
Електронні формати повідомлення та додатку до нього розміщені на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність» / Платникам податків про електронну звітність / Інформаційно-аналітичне забезпечення / Реєстр електронних форм податкових документів (http://sfs.gov.ua/…/informatsiy…/reestr-elektronnih-form-po/).
Іршавське відділення Хустської ОДПІ