- Нове життя - https://nz-ir.com -

Жнивує фермер Василь Балога

Повним ходом жнивує в ці дні фермер Василь Балога з Кам’янського. В урочищі Загільово на своєму комбайні СК-5 збирає ячмінь сорту Ажер.
– Урожай радує, – задоволено каже Василь Іванович. – Поле рівне, колоски звисають аж до землі. Любо поглянути.
До жниварів у поле завітали заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола і в.о. начальника відділу агропромислового розвитку РДА Василь Турянин. Обидва – колишні агрономи. А Івану Івановичу довелося працювати тут не один рік. Добре знає кожне поле.
– Після розвалу колгоспної системи багато хто думав, що земля пустуватиме, –каже Іван Іванович. – А коли є такі люди, як Василь Балога – поля віддячуватимуть дорідним урожаєм. Його навіть у неділю та святкові дні можна зустріти у полі. Дбає про кожну рослину, піклується про те, щоб не було бур’яну. Всюди чистота і порядок, як і має бути в справжнього хазяїна.
Щоб бути повсякчас із урожаєм, треба вносити відповідну кількість органічних і мінеральних добрив, сіяти тільки високоякісне насіння, вчасно обробляти проти хвороб і шкідників.
Фермерське господарство «Лан», яке очолює Василь Балога, – одне з кращих не лише в районі, а й області. Тут і пшениця, і кукурудза у зразковому стані. Зерно, яке поступає з поля на тік, одразу просушують. Для цього підготовлено спеціальне приміщення. А солому тюкують. Її охоче купує у фермера населення.
Ви не повірите: жнивує фермер у білій, гарно випрасуваній сорочці. Він вважає, що хліб слід збирати тільки чистими руками.

Василь ШКІРЯ