Версія для друку Версія для друку

Вирішення проблеми критичного стану доріг району

 Питання стану доріг в районі залишається одним із проблемних. Заборгованість, яка склалася на сьогодні в області перед облавтодором, практично призупинила всі види робіт на території області та району зокрема,  за рахунок державних асигнувань на дорогах загального користування. Реальним залишається укладення прямих договорів між розпорядниками коштів і ліцензованими фірмами,  які займаються ремонтом доріг, як один із шляхів покращення та збереження дорожнього полотна на теперішній час.
З боку сільських рад така ініціатива проявляється. З огляду на це, голова районної ради Віктор Симканинець, заступник голови районної ради Володимир Половка, радник голови районної ради Юрій Фельцан, депутати районної ради  Іван Геда, Наталія Хряпина, Федір Жидик, Ігор Пальок, Ольга Чедрик, начальник філії «Іршавський райавтодор» Богдан Сич і помічник-консультант народного депутата України Михайло Ловга здійснили виїзні наради по району для вивчення стану та можливого подальшого фінансування часткового вирішення проблеми через районний бюджет.
Відбулася зустріч у селі Заріччя, де планується зробити поточний середній ремонт протяжністю 2 км, загальна вартість об’єкту 16733,449 грн., з них 14 млн. грн. виділено через обласну субвенцію з митного збору.
На сьогодні проходять тендерні процедури та упорядкування проектних робіт. Напрямок Свалява-Довге-Липча, протяжність 5 км, вартість об’єкту 17014,481 грн., з яких 10 млн. грн. виділено через обласну субвенцію з митного збору.   На жаль, графіки, які були озвучені, не дотримуються. Дані роботи активно були ініційовані громадськістю та активістами с. Довге. Тому представники громадськості контролюють даний процес, оскільки початок робіт відбувся, час спливає, а основна робота з причин дотримання всієї процедури проведення тендерів, визначення переможця, підписання договорів з підрядниками досить затяглася, що викликає різного роду запитання та занепокоєння серед громадськості. Питання залишається відкритим…
На ділянці через с. Колодне дорожнє покриття практично знищене, часткові роботи були проведені у 2016 році, але проблема повністю не вирішена. Загатянська сільська рада також виступає з пропозицією готовності виділити певні кошти на ремонт доріг, якщо свою підтримку їм надасть і районний бюджет.
Сільський бюджет с. Ільниці готовий виділити 100 тис. грн. для фінансування ремонтних робіт дорожнього полотна Іршава-Ільниця-Осій. Роботи практично завершуються, хоча сам проект сягає майже 200 тис. грн. Громада села сподівається на допомогу району.
Місцева влада с. Осій активно взялася за упорядкування бічних комунальних вулиць. Проблема жахливого стану доріг є також присутня. На черговій сесії, яка відбулася 16 червня, розглянули питання співфінансування ремонту та покриття основної проїжджої частини. Село готове виділити певну частину коштів для вирішення даної проблеми.
16 червня відбувся виїзд у с. Підгірне, де розташований асфальто-бетонний завод. Тривалий час тут проводилися роботи з відновлення заводу. Основними проблемами, які перешкоджали завершенню робіт, виявилися старе обладнання та відсутність кваліфікованих працівників.
Відтак, проведено заміну гарячого елеватора, ремонт сушільного барабана та парового котла. Все це буде нічого не варте, якщо даний об’єкт не матиме замовлень. Чорнопотіцька сільська рада має практично ті ж самі проблеми. Запуск даного об’єкта дає сподівання на покращення стану дорожнього полотна і в цьому напрямку. Вказана сільська рада також висловлює свою готовність до співфінансування.

Прес-служба райради.

Ваш отзыв

Ваш коментар