- Нове життя - https://nz-ir.com -

Не лише відпочивали, а й гарно провели час

Надовго запам’ятається для учнів Іршавської дитячої школи мистецтв участь в ХІ Міжнародному дитячому таборі відпочинку в угорському місті Балатонфельдвар, на березі неймовірно красивого озера Балатон.
На запрошення керівника «Закарпатського Союзу» в Угорщині, вихідця із Закарпаття Юрія Бенци, серед понад 400 закарпатських дітей, протягом десяти днів у чудовому «Рів’єра-Парк готелі» оздоровлювались дев’ятнадцять юних музикантів, художників, вокалістів.
Діти мали змогу не лише відпочивати і весело проводити час, а й поділитися своїми творчими здобутками з однолітками. Протягом десяти днів перебування в таборі вони взяли участь в трьох концертах, один з яких був «сольним» подарунком учнів Іршавської ДШМ до Міднародного Дня захисту дітей.
Музичним куратором був давній друг нашої школи, маестро Олександр Фаркаш, колишній керівник оркестрової групи ансамблю пісні і танцю «Верховина». Саме завдяки йому ця поїздка стала можливою і для іршавчан.
Крім музичних занять і виступів, наші учні брали участь та перемагали у спортивних змаганнях, естафетах, квестах, знайомилися з містом, новими друзями, мальовничою природою. Кульмінацією відпочинку стала екскурсія катером на півострів Тихонь, де дітки відвідали Бенедиктинське аббатство – церкву та монастир, кінотеатр, познайомилися з історією регіону. Майже кожного дня мали можливість поплавати у цілющих водах Балатону.
Поверталися додому сповнені позитивними емоціями та незабутніми враженнями, з надією, що ця казкова подорож була першою, та неостанньою для юних іршавчан.

Діана Шевчук,
викладач теорії Іршавської ДШМ.