Версія для друку Версія для друку

ЗАСІДАЛА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС

11 травня в Іршавській РДА під головуванням голови райдержадміністрації Олександра Горіна провели чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС.
На порядку денному розглянули листи Іршавського РВ УДСНС та звернення громадян.
Начальник Іршавського РВ УДСНС України в Закарпатській області Іван Мошкола поінформував присутніх про дотримання правил безпеки під час купання та про стан водоймищ і колодязів, які знаходяться за межами дворогосподарств. Іван Омелянович розповів про випадки з летальними наслідками, що мали місце на території нашого району.
Заслухавши інформацію, з урахуванням обговорення, комісія вирішила:   З метою попередження загибелі людей на водних об’єктах району:
Органам місцевого самоврядування:
провести обстеження територій населених пунктів на предмет виявлення неогороджених відкритих водоймищ, колодязів, що знаходяться за межами дворогосподарств та створюють загрозу виникнення нещасних випадків. При виявленні таких терміново вжити заходів щодо їх огородження.
Фахівцям Іршавського РВ УДСНС України спільно з органами місцевого самоврядування:
організувати розповсюдження листівок та провести роз’яснювальну роботу серед населення, щодо дотримання правил безпеки під час купання на річках та водойомах району
Іван Мошкола виступив також з інформацією про затвердження робочих заходів шодо забезпечення протипожежного захисту місць збирання та зберігання врожаю зернових культур і грубих кормів у 2017 році та ознайомив присутніх із розробленими заходами й наголосив на необхідності їх затвердження.
Із порушеного питання комісія вирішила затвердити робочі заходи шодо забезпечення протипожежного захисту місць збирання та зберігання врожаю зернових культур і грубих кормів у 2017 році.
Для забезпечення протипожежного захисту місць збирання та зберігання врожаю зернових культур і грубих кормів: керівникам підприємств, установ та організацій, керівникам органів місцевого самоврядування району, в повному обсязі виконувати вказані заходи.
Фахівцям Іршавського РВ УДСНС України у Закарпатській області довести заходи до всіх зацікавлених юридичних та фізичних осіб. Вести постійний контроль за виконанням вказаних заходів.
Начальник Іршавського РВ УДСНС України в Закарпатській області Іван Мошкола ознайомив присутніх і з питанням про стан пожежної безпеки об’єктів оздоровлення дітей у 2017 році.
З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, створення безпечних умов перебування дітей у таборах оздоровлення, запобігання їх травмуванню у період відпочинку комісією було вирішено:
Власникам та керівникам об’єктів оздоровлення:
– видати накази про призначення відповідальних за стан пожежної      безпеки, забезпечення охорони праці та безпеки життєдіяльності у таборі;
– укласти угоди зі спеціалізованими організаціями і провести технічне    обслуговування, планово-попереджувальний ремонт автоматичної пожежної    сигналізації;
– будівлі та приміщення забезпечити засобами пожежогасіння, наглядною  агітацією з правил пожежної безпеки, схемами шляхів евакуації, провести  перевірку стану електрогосподарства та протипожежного водопостачання;
– провести цільові інструктажі з обслуговуючим персоналом, зокрема щодо  профілактики отруєнь грибами та заборони розведення багать в лісових масивах.
Про затвердження плану заходів з профілактики отруєнь населення неїстівними грибами з інформацією виступив завідуючий відділом державного контролю за дотриманням санітарного законодавства управління Держспоживслужби в Іршавському районі Володимир Свіргун, який ознайомив присутніх з планом заходів на період 2017 року, і запропонував їх затвердити. В результаті обговорення комісія прийняла рішення затвердити план заходів щодо профілактики отруєнь населення неїстівними грибами на 2017 рік, вказані заходи опублікувати на сайті райдержадміністрації та районній газеті.
З інформацією про розгляд звернень громадян виступив начальник відділу з питань цивільного захисту райдержадміністрації  Іван Семак, який ознайомив присутніх із пакетами документів, що надійшли від громадян району, постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій. Після обговорення члени комісії прийняли відповідні рішення в інтересах громадян.
Прес-служба РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар