Версія для друку Версія для друку

ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ДНІ ДОБРОСУСІДСТВА

Делегація Іршавського району взяла участь у Дні добросусідства – 2017. Урочисте свято відбулося у суботу, 13 травня, на українсько-словацькому кордоні в міжнародному пункті пропуску «Малий Березний-Убля». Гостей заходу привітали голова Пряшівського самоврядного краю Петер Худік, голова Кошицького самоврядного краю Зденко Требуля, голова ОДА Геннадій Москаль та голова обласної ради Михайло Рівіс.
Опісля відбулася церемонія підписання  документів про співпрацю – виконавчого протоколу до Меморандуму про співпрацю між Пряшівським самоврядним краєм, Кошицьким самоврядним краєм, Закарпатською обласною державною адміністрацією, Закарпатською обласною радою на період з травня 2017 року по травень 2018 року, який скріпили своїми підписами Петер Худік, Геннадій Москаль, Михайло Рівіс. А також виконавчий протокол до Меморандуму про співпрацю із Кошицьким самоврядним краєм підписали Зденик Требуля та перші керівники Закарпаття.
Також відбулося підписання угоди про співробітництво села Пчолине із Словаччини та села Гребля. Офіційні документи підписали  Греблянський сільський голова Володимир Галас та староста села Пчолине Пряшівського самоврядного краю Міхал Грню.
Після офіційної частини учасники делегації та гості свята  ознайомилися та оглянули намети Кошицького та Пряшівського самоврядних країв, а також районів Закарпатської області, де мали можливість скуштувати смачні страви, напої, а також послухати народні пісні.
В заході взяла участь також делегація Іршавського району  на чолі з головою райдержадміністрації Олександром Горіним. До складу делегації увійшли: керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк, начальник відділу культури і туризму РДА  Вікторія Маргіта, депутат районної ради Йосип Маланка, Греблянський сільський голова Володимир Галас, державні службовці та методисти районного будинку культури.
Розважили публіку своїми чудовими співами та танцями учасники народного фольклорного ансамблю «Іршава», керівник Надія Мельник-Гудь. Також крім традиційних страв була представлена виставка робіт народних умільців Іршавщини, рекламна продукція підприємств району, вироби з лозоплетіння, кована продукція та туристичні карти.
Цей захід вкотре доводить, що подібні зустрічі з іншими районами та, зокрема, сусідньою Словаччиною є досить корисними у плані співпраці, нових знайомств та обміну досвідом спільних напрацювань.

Прес-служба РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар