- Нове життя - https://nz-ir.com -

Комісія ДСНС перевіряла готовність служб життєзабезпечення до ліквідації НС техногенного характеру

21 квітня, під час інспектування Іршавського району в питаннях реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення, представники комісії ДСНС України провели перевірку готовності служб життєзабезпечення до дій в умовах виникнення надзвичайної події техногенного характеру.

Зокрема, за тактичним задумом, поступила інформація, що під час заправки автомобіля на автозаправній станції, що на вул. Федорова в м. Іршава, виникла умовна пожежа в бензоколонці. Одна людина загинула та троє отримали опікові травми. Також існувала загроза перекидання вогню на поряд розташовані: адмінбудівлю АЗС, магазин та кафе.

До ліквідації наслідків надзвичайної події до місця було направлено три пожежні розрахунки 5-ї державної пожежено-рятувальної частини та державного пожежно-рятувального поста с. Довге, дві карети швидкої, аварійні бригади РЕМ та газової служби, та чотири екіпажі нацполіції.

Медики надавали допомогу потерпілим, електрики знеструмили територію, а пожежні розрахунки займалися ліквідацією вогняної стихії. Підрозділи нацполіції забезпечували громадський порядок та організували безпеку руху автотранспортних засобів.

У зв’язку з виникненням надзвичайної події також було проведено позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого було прийнято ряд важливих рішень для ліквідації наслідків даної умовної надзвичайної події.

Провідний фахівець Іршавського РВ

Управління ДСНС України у Закарпатській області

капітан служби цивільного захисту

Бандурович Іван Іванович