- Нове життя - https://nz-ir.com -

НА ІРШАВЩИНІ ВІДБУЛАСЯ ПЕРША ВІДПРАВКА ПРИЗОВНИКІВ ДО ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

З метою реалізації громадянам України свого конституційного обов’язку щодо захисту Батьківщини на підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», відповідно до Указу Президента України № 44/2017 від 24 лютого 2017 року, 4 квітня в Іршавському районному військовому комісаріаті відбулася урочиста відправка призовників на строкову службу до лав ЗСУ.
Це – перша відправка у рамках весняного призову, у ході якої до військових частин відправилися п’ять юнаків з Іршавського району: Іван Лукачинець, Іван Лукандій, Мар`ян Васько, Василь Дурда та Михайло Русин. Служитимуть хлопці півтора року у військових частинах, які дислокуються  в західних і центральних областях України.
Варто зауважити, що згідно з постановою Президента України №477, військовослужбовці строкової служби не беруть участь у зоні АТО та проходять військову службу у місті постійної дислокації військової частини.
Звернувся до призовників перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Павлишин, він побажав юнакам  з честю та гідністю нести військову службу, повернутися додому змужнілими, стійкішими, впевненішими у собі, а найголовніше –  завжди залишатися людтною.
Настоятель православного Петро-Павлівського храму  Отець Василій (Ігнат)  благословив призовників, побажав їм доброго здоров`я, мужності та  мудрості.
Виступив перед присутніми і військовий комісар Іршавського районного військового комісаріату, полковник Віктор Нагайко та повідомив про те, що перед відправкою до лав ЗСУ призовники отримують 2 мінімальні заробітні плати та грошове забезпечення під час проходження військової служби.
Після урочистостей новоспечені воїни отримали напутні слова батьків та поїхали на обласний збірний пункт.

Прес-служба РДА.