- Нове життя - https://nz-ir.com -

Сесія – позачергова. Рішення – важливі.

Минулої середи відбулася позачергова восьма сесія районної ради VІІ скликання. Вів її голова райради Віктор Симканинець.
А розпочав він з того, що ситуація на східних рубежах країни дедалі погіршується, терористи продовжують обстрілювати позиції Збройних Сил України по всіх напрямках, а російські окупаційні війська підвищують боєздатність та підтримують готовність до негайного їх задіяння. Інтенсивність обстрілів з боку російсько-терористичних військ збільшується кожного дня. В результаті й далі продовжують гинути наші військовослужбовці та мирні жителі. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих, хто загинув у військовому протистоянні на сході країни, відстоюючи незалежність України.
Звернення до голови райради Віктора Симканинця від голови громадської організації «Захисники рідної Вітчизни» Михайла Боднаря, повідомлення і депутатські запити озвучив начальник відділу організаційного забезпечення та діловодства райради Роман Меренич.
Потім депутати перейшли до обговорення питань, винесених на порядок денний сесії. Серед них – «Про програму надання депутатами районної ради матеріальної допомоги малозабезпеченому населенню та інші непередбачені видатки в 2017 році», «Про затвердження розпорядження голови Іршавської райдержадміністрації від 28.12.2017 року №544», «Про встановлення батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах району на 2017 рік», «Про перелік об’єктів та інвентаризацію майна спільної власності територіальних громад сіл, міста району станом на 01.01.2017 року», «Про передачу на баланс районної ради нежилих приміщень в будівлі спільної власності територіальних громад сіл, міста району», «Про ліквідацію комунального підприємства «Будремпроект» Іршавської районної ради», «Про ліквідацію комунального підприємства «Євробудпроект» Іршавської районної ради» та «Про реорганізацію комунального підприємства «Агенція місцевого розвитку «Іршавщина» шляхом перетворення її в комунальну організацію «Агенція місцевого розвитку «Іршавщина» Іршавської районної ради».
Внесено зміни до рішення районної ради від 15 грудня 2016 року №174 «Про районний бюджет на 2017 рік» (із змінами від 7 лютого 2017 року).
У «Різному» зачитано звернення до Президента України, голови Верховної Ради України і Прем’єр-міністра України щодо визнання тимчасової окупації України Російською Федерацією, голові Закарпатської обласної держадміністрації Г. Москалю, голові Закарпатської обласної ради М. Рівісу про проведення капітального ремонту автодоріг району за рахунок перевиконання доходів митниці.
Відрадно зазначити, що депутатський корпус райради виважено і помірковано приймає рішення, а не займається політиканством. А це дає змогу працювати злагоджено, без зайвих амбіцій.
Активними були народні обранці Ольга Чедрик, Станіслав Сухан, Володимир Горзов, Петро Станко, Ганна Белей, Наталія Хряпина та ін.
У роботі сесії взяв участь і виступив голова райдержадміністрації Олександр Горін.
Василь ШКІРЯ