- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ КАРПАТСЬКИХ СІЧОВИКІВ

15 березня на території меморіального комплексу «Красне поле» поблизу міста Хуст відбувся мітинг, присвячений 78-ій річниці проголошення незалежності Карпатської України.
Мітинг розпочався Державним Гімном України та військовим салютом. Присутні вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зачитав звернення Президента України Петра Порошенка до українського народу з нагоди 78-ої річниці проголошення Карпатської України. «Ми пам’ятаємо доблесть оборонців Карпатської України, які мужньо боронили рідну землю від загарбників. Подвиг героїв Красного Поля завжди житиме в серцях українців. Нині Україна протистоїть агресії з боку Російської Федерації, яка у будь-який спосіб намагається відібрати в українців право на свободу, соборність і суверенітет- ідеться у тексті звернення».
Керівництво області, міські голови, керівники районів, правоохоронних органів, представники громадських об’єднань та пересічні громадяни, які прийшли вшанувати річницю Карпатської України, поклали квіти до підніжжя Пам’ятного Хреста. Мітинг завершився «Молитвою за Україну» у виконанні заслуженого академічного Закарпатського народного хору.
Делегацію Іршавщини очолював голова райдержадміністрації Олександр Горін.
Наш кор.