Версія для друку Версія для друку

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Українці, які загинули в Києві на Майдані Незалежності, гинули за честь, волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня – це ті люди, які віддали заради своїх земляків найдорожче, що мали, – своє життя. Гіркі події 2014 року не залишають байдужими нікого.
20 лютого, в центрі міста Іршави, біля Пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної сотні та загиблим в АТО» пройшов мітинг-реквієм. Тут зібралися всі небайдужі до тих трагічних подій – голова райдержадміністрації  Олександр Горін, голова райради Віктор Симканинець, міський голова Степан Бобик, голови громадських організацій учасників АТО, керівники служб та організацій району, духовенство, школярі, громадськість. Пронизливим щемом зазвучали в душах кожного слова пісні «Плине кача». Потім присутні поклали квіти до пам’ятника та запалили лампадки.
Учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні хвилиною мовчання. Перед присутніми виступив голова громадської організації “Захисники рідної Вітчизни” Михайло Боднар.
Усе пережите у ті дні поезією вилилось у віршах, продекламованих учнями Іршавської загальноосвітньої школи I-III ст. № 1.
Панахиду за загиблими відслужили священнослужителі греко-католицького Петро-Павлівського храму отець Васислій (Петейчук), отець Іоанн та  Свято-Іллінського православного храму отець – Михаїл (Юріна).
З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні в освітніх закладах та клубно-бібліотечних установах району проводяться тематичні заходи, присвячені вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної сотні: патріотичні уроки, виставки, вечори-реквієми, уроки пам’яті, літературно-музичні композиції «На варті наших душ Небесна Сотня», уроки мужності тощо. В храмах району відслужені поминальні молебні.

Прес-служба РДА

Ваш отзыв

Ваш коментар