- Нове життя - https://nz-ir.com -

У Білках співав знаковий «Кантус»

Ось уже третій рік минає, як на столичному Майдані відбулася Революція гідності. Кращі сини українського народу віддали найдорожче – життя за краще майбутнє своєї держави. Кожен по-різному згадує ці події, переосмислює. Священик звертається із щирими молитвами до Бога з проханням мирного неба над нами, художник чаклує пензлем, фарбами, а співак передає емоції через пісню. Двадцять першого лютого відомий на теренах Закарпаття і за його межами камерний хор «Кантус» дав концерт у Білках. Репертуар був в основному патріотичного спрямування. У загальноосвітній школі №1 насолодитися величним співом хору зібралася культурно-мистецька громадськість села.
Перед присутніми виступив наш земляк, заслужений працівник культури України Юрій Глеба, за ініціативи і сприяння якого відбувся цей захід. У своєму виступі він торкнувся теми Революції гідності та презентував хор. Знаковий «Кантус» був створений при обласному управлінні культури двадцять п’ять років тому. Активно здійснює концертну і гастрольну діяльність як по Україні, так і за кордоном. Є лауреатом багатьох міжнародних конкурсів. Копітка праця далася взнаки. Своєю самобутністю колектив завоював мистецьку нішу і має звання «Академічний». Керує колективом народний артист України Еміл Сокач.
Хор розпочав концертну програму з пісні-реквієму «Плине кача по Тисині» та молитви «Отче наш». Виконали твори Т.Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої». Лунали також пісні «Щедрик», «Глибока криниця», «Чорнобривці», «Косив косар сіно», «На вулиці скрипка грає», лірична колискова «Ой ходить сон» тощо. Завершив хор свій виступ молитвою за Україну. Кожна пісня колективу супроводжувалася вдячними оплесками присутніх на заході.
Концертна програма «Кантуса» ще раз засвідчила, що український народ вміє через пісню тонко передати радість, тугу, сон, материнську любов. Зокрема, на це звернула увагу директор Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Оксана Кудло.

Наш кор.