Версія для друку Версія для друку

Недоспівана пісня Юрія Маргіти…

Минулої неділі в спортивному залі Чорнопотіцької ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено волейбольний турнір на приз Юрія Маргіти. Започаткували його свого часу районна рада та колишній директор загальноосвітньої школи Маргарита Фегер. Тепер цю справу продовжують її син Юрій, директор школи Ярослава Глеба і Чорнопотіцький сільський голова Юрій Бабинець.
На турнір завітали також голова районної ради Віктор Симканинець, військовий комісар Іршавського районного комісаріату, полковник Віктор Нагайко і голова Іршавської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир Горзов, колишні воїни-афганці і депутати районної ради.
Відкрив спортивний турнір Юрій Бабинець. Потім слово було надано Віктору Симканинцю і Ярославі Глеба. Учасники художньої самодіяльності виконали улюблену пісню Юрія Маргіти «Листья желтые».
– Юрій Маргіта родом із сусіднього села Підгірне, – сказав директор Чорнопотіцького будинку культури Михайло Глеба. – А навчався в Чорнопотіцькій школі. Дружив зі спортом. Особливо любив волейбол. Він також брав участь у художній самодіяльності. Грав на баяні. Його улюблена пісня на музику Раймонда Паулса «Листья желтые», яку часто виконував у будинку культури. В армії у хвилини відпочинку грав на своєму улюбленому інструменті.
Та під час одного з боїв Юрія не стало… Залишилась лише пісня. За участь у бойових операціях нагороджений орденом Червоної Зірки. Тепер на його життєвому прикладі виховується сучасна молодь.
Віктор Симканинець за дорученням народного депутата України Віктора Балоги вручив воїнам-афганцям грошові винагороди. А Володимир Горзов подарував школі книгу Івана Шкірі «Чужой бронежилет».
В. Симканинець, В. Горзов, В. Нагайко, воїни-афганці та депутати райради побували на могилах Юрія Маргіти, а також Василя Котубея й Петра Копинця, які померли вже у мирні дні. Вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
А в спортивному залі в цей час проходив волейбольний турнір. Змагалися шість команд. Перемогу святкувала команда Загаття. На другому місці були спортсмени Греблі. Третю сходинку посіли волейболісти Климовиці.

Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар