Версія для друку Версія для друку

ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З ОБГОВОРЕННЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ В РАЙОНІ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

У зв’язку із ситуацією, яка сталася в сусідньому районі – епідемії африканської чуми, голова райдержадміністрації Олександр Горін, 6 січня провів нараду із попередження даної ситуації в нашому районі. Участь у роботі наради також взяли голова районної ради Віктор Симканинець, заступник голови РДА Іван Мошкола, представники держпродспоживслужби в Іршавському районі, УТМР та відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації. Наразі фахівцями проводиться системна робота для запобігання занесення і поширення збудника захворювання на територію району.
З метою попередження епідемії африканської чуми до відома населення та власників дворогосподарств інформуємо наступне.
У зв’язку з зареєстрованою 28 грудня 2016 року хворобою – африканська чума свиней в м.Виноградів Закарпатської області (готельно-розважальний комплекс «Чорна Гора»), управління Держпродспоживслужби в Іршавському районі інформує та застерігає, що:
В умовах України лише домашні та дикі свині можуть хворіти на АЧС. Усі інші тварини не сприйнятливі до збудника цієї хвороби. Вірус АЧС не передається людині і є безпечним для її здоров’я. Характерною особливістю захворювання від початку епізоотії була і залишається висока смертність. І, тому, власникам свиногосподарств та фахівцям ветеринарної медицини слід чітко зрозуміти, що АЧС – це невиліковна хвороба, що призводить до загибелі свиней усіх порід і статево-вікових груп. Антибіотики, або попередня вакцинація проти інших хвороб (наприклад, КЧС), жодним чином не впливають на її фатальний перебіг.
Прес-служба РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар