Версія для друку Версія для друку

Нестимуть службу у посиленому варіанті

Напередодні та під час Новорічно-Різдвяних свят, коли всі заклопотані підготовкою до святкування чи відпочинку, до справи беруться крадії, шахраї та інші нечесні на руку громадяни. Начальник Іршавського відділення поліції підполковник Анатолій Шкирта розповів, як вберегти своє майно, як зустріти свята без біди та проблем, а також прокоментував роботу поліції в період свят.
– Анатолію Івановичу, що Ви можете порекомендувати громадянам, які вирішили провести свята у своїх родичів, друзів чи взагалі десь на відпочинку у горах, залишивши при цьому свою домівки?
– Іршавські правоохоронці на період Новорічних та Різдвяних свят будуть нести службу у посиленому варіанті, наряди поліцейських буде збільшено. Однак, свята найгарячіший період для небажаних візитів крадіїв. Варто подбати про безпеку самому. Залишаючи домівки на період свят, візьміть із собою документи, що засвідчують особу, готівку та інші цінні речі або надійно їх сховайте. Не зберігайте ключі від житла під килимом біля дверей, не залишайте їх в автомобілі. Подбайте про те, щоб сходи та площадка біля дверей були освітлені, або взагалі була встановлена камера відео спостереження. Не залишайте відкритими вікна та балконні двері, не повідомляйте стороннім особам про свою відсутність вдома, особливо не розповсюджуйте через соцмережі інформацію про свої плани на відпочинок та своє місцеперебування.
– У передсвятковий час на ринках, у магазинах завжди триває закупівельний бум і часто трапляються крадіжки гаманців, мобільних телефонів, сумок.
– Скажу, що великі скупчення людей, особливо на ринках завжди сприяють кишеньковим крадіжкам. Для уникнення неприємних ситуацій порекомендую під час здійснення покупок не показувати скільки грошей ви з собою маєте, чи який у вас крутий телефон. Сумка завжди повинна бути закритою і розміщуватись в полі вашого зору, а гаманець чи мобільний телефон краще заховати до кишені сумки. Звісно, що напередодні свят на ринках м. Іршава, с. Довге та с. Сільце будуть чергувати посилені наряди поліції, але втрачати пильність у даному випадку не завадить.
– Новорічні свята, ще не розпочались, а вже на вулицях лунають вибухи піротехнічних виробів. Яку роботу проводять поліцейські у цьому напрямку?
– У першу чергу, хотів би всіх застерегти від контрафактних піротехнічних виробів, застосування яких може не тільки зіпсувати свято, але й обернутись бідою. Радив би, купувати будь-яку святкову піротехніку у спеціалізованих магазинах, які відповідають за якість свого товару і дотримуються чинних правил торгівлі.
На даний час поліцейські проводять роз’яснювальну роботу з підприємцями, які займаються реалізацією піротехнічних засобів. Ними вже виявлено двох приватних підприємців у селах Довге та Великий Раковець, які реалізовували піротехнічні вироби, без належних документів.
Розумію, що петарди – це маленька радість для дітей, але варто пам»ятати, що піротехнічні вироби повинні запускати тільки дорослі і жодна піротехніка не повинна потрапити до рук дітей.
Розмову вела: Віта Горзов

Ваш отзыв

Ваш коментар