Версія для друку Версія для друку

Кожне питання важливе

Чергове засідання шостої сесії районної ради VІІ скликання, яке відбулося на минулому тижні, відкрив голова районної ради Віктор Симканинець. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у військовому протистоянні на Сході країни, відстоюючи незалежність України.
Питання порядку денного, наголосив Віктор Андрійович, були розглянуті на засіданнях профільних постійних комісій та їнах спільному засіданні.
Звернення, повідомлення, депутатські запити та відповіді на них озвучив керуючий справами районної ради Євген Свириденко.
З інформацією про стан злочинності та додержання вимог законності на території Іршавського району виступив керівник Хустської прокуратури Сергій Зовдун. А про стан боротьби зі злочинністю, охорону громадського порядку та результати діяльності відділення на території району мову вів начальник Іршавського відділення поліції Хустського відділу поліції Юрій Огняник.
Із початку року також виявлено та задокументовано 7 злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, з яких по ст. 309 КК – 2 злочини та по ст. 310 КК (посів або вирощування наркотичних речовин) – 7 злочинів.
Виступаючі наголошували, що працівниками правоохоронних органів постійно вживаються заходи із профілактики злочинів та скоєння адміністративних порушень.
Інформації керівника Хустської прокуратури та начальника Іршавського відділення поліції взято до відома.
Затверджено програми: фінансової підтримки громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Закарпатській області» на 2016-2017 роки; фінансової підтримки Іршавської громадської організації пенсіонерів правоохоронних органів Іршавського району та програми місцевих стимулів для медичних працівників комунального закладу «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2017-2020 роки, забезпечення оповіщення органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій Іршавського району в умовах особливого періоду та надзвичайних ситуацій у мирний або воєнний період на 2017-2019 роки та ін.
Розглянуто питання «Про внесення змін до рішення районної ради від 21 січня 2016 року №50 «Про районний бюджет на 2016 рік (нова редакція) (із змінами від 04 лютого, 25 березня, 12 квітня, 30 червня, 3 серпня 2016 року)». Із інформацією виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Симчик.
На сесії розглянуто також питання: «Про передачу в оренду нежилих приміщень в будівлях спільної власності територіальних громад сіл, міста району», «Про проведення аукціонів із відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, міста району», «Про дострокове розірвання за згодою сторін договору оренди №148 від 29.04 2011 року» та «Про затвердження положення про відділ управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району виконавчого апарату Іршавської райради (нова редакція)». Інформувала начальник відділу управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району Віта Чорноличак.
Депутати районної ради також вирішили: реорганізувати з першого січня 2017 року Горбківську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів у навчально-виховний комплекс «Горбківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дитячий садок» Іршавської райради, затвердили його статут та погодили призначення Василя Івановича Веждела на посаду директора Дубрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іршавської райради.
Затверджено нові правоустановчі документи комунальних закладів районного будинку культури та районної бібліотеки Іршавської райради, внесено зміни до рішення районної ради «Про затвердження положення про плату за навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах району» та ін.
Затверджено список присяжних Іршавського районного суду Закарпатської області (нова редакція) і новий склад комісії з питань поновлення прав реабілітованих. Інформувала начальник відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи Людмила Куртинець.
Сесія також надала згоду на укладення договорів по відшкодуванню витрат на лікування між КЗ «Іршавська райлікарня» та страховими компаніями.
В обговоренні важливих питань взяли участь депутати Ганна Белей, Ольга Хандра, Петро Станко, Юрій Фельцан, Сергій Караслай, Наталія Хряпина, Володимир Білинець, Маргарита Ребрик, Євгеній Савко, Станіслав Сухан, Ольга Чедрик, Йосип Маланка, Сергій Лупак.
Перед депутатами про свою роботу з делегованих повноважень прозвітував голова райдержадміністрації Олександр Горін.
Тези із звіту читайте на другій сторінці.
Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар