Версія для друку Версія для друку

Патріотизм: із бою – до дитячих душ

Нещодавно до Дня захисника України в Брідській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено святкову лінійку за участю воїнів – учасників АТО, які повернулися з гарячих точок Сходу України. Як сказали ведучі – учні 8 класу Рената Чедрик й Іван Трикур: « Це свято є насправді всенародним. Бо захисниками Вітчизни є учасники національно-визвольних рухів 20 століття, учасники революції Гідності, добровольці і військові волонтери, діти і дорослі – всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над ворогами-окупантами».
Виступи учнів були пронизані болем і гнівом щодо війни на Сході України. Боротьба за українську незалежну державу ведеться повсюдно, в морально-психологічному напрямку через російські ЗМІ, в економічному – через спільні приватні українсько-російські фірми. На Донеччині і Луганщині, на превеликий жаль, гинуть наші патріоти-добровольці та воїни Збройних сил України. Серед поранених і загиблих є багато і наших земляків-закарпатців. Учасниками бойових дій на Сході були і жителі села Брід: Микола Охрименко, Василь Ізай, Юрій Чийпеш, Іван Дудя, про яких згадували учні та голова села Надія Лендєл.
Про реальну війну, бойові дії та умови зовсім нового поняття «гібридна війна» у сучасному світі, про патріотизм і мужність наших воїнів-героїв розповів голова громадської організації «Захисники рідної Вітчизни» Михайло Боднар.
Всі виступи у віршах і піснях учнів старших класів школи були пронизані духом любові до рідної землі і патріотизму.
Директор школи Наталія Галінська щиро подякувала присутнім учасникам бойових дій Михайлу Боднарю, Дмитрові Березнаю, Віктору Ільїнському, Віктору Шпортню, Івану Огарю, Василю Павлюку за щирі відверті розповіді про події в зоні АТО.
В свою чергу АТОвці подякували учням та вчителям Н. Бровді – вчителю зарубіжної літератури, О. Шпак – педагогу-організатору, Т. Дорчинець – музкерівнику за цікаву змістовну концертну програму у дусі патріотичного виховання.
Василь ЛОВСКА.

Ваш отзыв

Ваш коментар