Версія для друку Версія для друку

ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ

Правове виховання в Ільницькій ЗОШ І-ІІІ ст. є актуальне кожного року. В цьому навчальному році вже за традицією тематичний тиждень розпочався із правових знань. Напередодні був утворений організаційний комітет, який склав план заходів, що включили важливі форми роботи правового виховання. В плані передбачено виховні години, конкурси, бесіди, зустрічі, екскурсії, які мають інформаційну, ознайомлюючу та виховну мету.
Тиждень правових знань проходив з 3 по 7 жовтня. У його роботі взяли участь майже всі учні школи. Першого дня під час відкриття тижня правових знань, учні ознайомилися з планом проведення тижня правових знань, та мали можливість ознайомитися з літературою на правову тематику, яка була виставлена на огляд, її коментувала бібліотекар М.Ф. Ляшко. Великий ажіотаж стався наступного дня під час конкурсу малюнка за темою: “Конституційні обов’язки учнів”. Журі визначило найкращі. І місце зайняли 9-А, 7-Б, ІІ місце – 8-Б, ІІІ – 6-В. Всі малюнки були по-своєму цікаві .
Для дев’ятикласників цікавою була екскурсія до сільської ради. Учні ознайомилися з роботою органу місцевого самоврядування. Сільський голова В.В. Павлище детально розповів про історію, структуру та форму роботи сільської ради. Секретар ради Т. М. Демчик провела бесіду: “Актуальність процесу децентралізації”. Вона зуміла роз’яснити значення і важливість процесу децентралізації та участь у ньому ільницької громади.
Вчителька правознавства М.П. Бойко провела правовий брейн-ринг “Кращий правознавець школи”, в якому мали можливість позмагатися учні 9-10 класів. Найкращими виявилися Василь Микитюк, Христина Кречун, Наталія Загородня.
Робота тижня виявилася насиченою і цікавою, бо учні школи мали можливість дізнатися про зміни, які планують внести до Конституції України, поновили знання про права та обов’язки громадян, підвищили правову культуру, та дізналися про нові нормативно-правові акти нашої держави.

Яна Повх,
член оргкомітету.

Ваш отзыв

Ваш коментар