Версія для друку Версія для друку

Безпеку на дорогах забезпечують групи швидкого реагування

Мешканці району вже мали змогу познайомитись із роботою груп швидкого реагування Іршавського відділення поліції. До складу цих мобільних груп входять співробітники з досвідом роботи, які пройшли спеціальну підготовку. Основний обов»язок групи – здатність в короткий термін прийти на допомогу в непередбачених ситуація. При надходженні тривожного сигналу до Call-центру, група швидкого реагування негайно відправляється на місце події, де здійснюються дії, які передбачені посадовою інструкцією та Законом України «Про Національну поліцію».
Головна особливість групи швидкого реагування – це цілодобова робота на службових автомобілях і здатність у будь-який час доби виїхати на місце події, щоб надати допомогу громадянам. На території району діють чотири групи.
Вони виїжджають на конфліктні ситуації, сімейні скандали, забезпечують громадський порядок, виїжджають на дорожньо-транспортні пригоди, при необхідності надають медичну чи соціальну допомогу в разі необхідності.
Також поліцейські групи швидкого реагування контролюють безпеку дорожнього руху на автошляхах і можуть зупиняти транспортні засоби у разі; якщо водій порушив Правила дорожнього руху, якщо є очевидні ознаки технічної несправності транспортного засобу, якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення ДТП, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що транспортний засіб був або є об’єктом чи знаряддям учинення ДТП, чи кримінального або адміністративного правопорушення, якщо транспортний засіб перебуває у розшуку, Якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, свідками якої вони могли бути, якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху, якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху, якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху, порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
Протягом останнього часу на Іршавщині спостерігається ріст дорожньо-транспортних пригод, тому із вступом в дію Закону України «Про Національну поліцію» на даний час порядок на дорогах нашого краю контролюють групи швидкого реагування.
Особливу увагу працівники груп швидкого реагування будуть приділяти водіям, які знаходяться у нетверезому стані за кермом транспортних засобів. Нагадуємо, що значно збільшились штрафи за їзду у нетверезому стані, тобто якщо Вас затримали вперше, Ви сплатити штраф у сумі 10200 грн, якщо повторне порушення – 20400 грн і позбавлення прав на три роки. А якщо людина кілька разів за рік зробила таке правопорушення, їй загрожує штраф у розмірі 40800 грн із позбавленням права керування транспортним засобом за строк 10 років.
Вже маємо випадки, коли при виїзді на дорожньо-транспортну пригоду, учасники ДТП вимагали присутність працівників ДАІ. Повідомляємо, що наразі функції ДАІ виконують групи швидкого реагування, вони наділені широким спектром повноважень.
Працівники поліції звертаються до громадян з проханням відноситись до їх професійних обов’язків з повагою та порозумінням. Адже тільки спільними зусиллями поліції та громадян у нашій країні буде досягнуто спокій і поліцейські забезпечать охорону прав і свобод людини, протидіють злочинності, підтримають публічну безпеку і порядок.

Віта Горзов,
Іршавське відділення поліції

Ваш отзыв

Ваш коментар