Версія для друку Версія для друку

Іршавська поліція стане ближчою до людей інтерв’ю з начальником Іршавського відділення поліції підполковником Юрієм Васильовичем Огняником

– Юрію Васильовичу, скоро майже рік, як Ви очолюєте поліцію Іршавщини, а вже стиль Вашої роботи визначають як простий, справедливий.
– Весь період роботи у правоохоронних органах я дотримувався законності, а тому докладу максимум зусиль, щоб поліція району служила людям, забезпечувала охорону їх прав і свобод, протидіяла злочинності, підтримувала публічну безпеку і порядок.
– 7 листопада минулого року в дію вступив Закон України «Про Національну поліцію», розкажіть про реформування поліції на Іршавщині?
– Реформування передбачає зміну самої системи роботи поліції. З метою найшвидшого та якісного контакту людей із поліцією створено СALL- центр, де декілька операторів опрацьовують інформацію та негайно передають її нарядам, які знаходяться у безпосередній близькості від місця події. Оптимізовано структуру відділів та відділень ГУ НП, створено групи швидкого реагування, розподілено обов’язки між працівниками таким чином, щоб отримати найбільш якісні результати роботи у розкритті та попередженні злочинів.
– Роботу груп швидкого реагування мешканці району вже мали можливість оцінити, а що скажете про них Ви?
– Іршавська поліція однією із перших виступила ініціатором реформування та введення в дію груп швидкого реагування. Розуміючи проблеми обслуговування віддалених населених пунктів я звернувся до начальника ГУ НП в Закарпатській області з пропозицією в селі Довге розмістити наряд поліції з цілодобовим чергуванням, щоб обслуговувати найближчі населені пункти. Мою пропозицію було підтримано і таким чином з лютого цього року на Іршавщині запрацювали чотири групи швидкого реагування. Нововведення дозволило поліцейським швидше реагувати на звернення громадян та забезпечувати громадський порядок у сільській місцевості. Тепер у будь-якій точці Іршавщини людина має можливість отримати оперативну та кваліфіковану допомогу. Групами швидкого реагування вже розкрито ряд крадіжок, пограбувань, виявлено чимало адмінправопорушень. Крім цього, починаючи із серпня поліцейські групи швидкого реагування будуть виконувати і функції колишнього ДАІ. Вони будуть виявляти порушників Правил дорожнього руху, затримувати нетверезих водіїв. До речі, нещодавно значно збільшились штрафи за їзду у нетверезому стані, тобто якщо Вас затримали вперше Ви сплатите штраф у сумі 10200 грн, якщо повторне порушення – 20400 грн і позбавлення прав на три роки. А якщо людина кілька разів за рік зробила таке правопорушення, їй загрожує штраф у розмірі 40800 грн з позбавленням права керування транспортним засобом на строк 10 років. Сподіваюсь, що після змін у законодавстві кількість нетверезих водіїв на дорогах суттєво зменшиться, що дозволить нам зберегти життя багатьом людям.
– З Вашим призначенням пов’язують багато кадрових змін у Іршавському відділенні поліції, чим це можна пояснити?
– Під час проведення реформ кадрові зміни є невід’ємною частиною процесу. Одна із функцій керівника – розподіл обов’язків між підлеглими таким чином, щоб кожний працівник перебував на посаді, де він може максимально приносити користь. Люди мають різні можливості та здібності, тому важливо не позбавлятися людини, а знайти їй таке місце роботи, де б вона почувалась на своєму місці. Водночас реформування передбачає надання можливості випробувати себе молодим фахівцям на керівних посадах.
– Кажуть, що наразі збільшилась кількість злочинів. Яка ситуація на даний час у районі?
– Взагалі криміногенна ситуація в районі стабільна. Загальна кількість злочинів залежить від багатьох чинників та факторів, але недопущено скоєння особливо тяжких та резонансних злочинів, а також не маємо нерозкритих злочинів. Основний вид злочинів – це спричинення тілесних ушкоджень та скоєння крадіжок. Працівники поліції постійно працюють у напрямку розкриття та недопущення таких злочинів. Як приклад, нещодавно, нами було розкрито ряд крадіжок у селі Білки, де батько разом зі своїми неповнолітніми дітьми займався крадіжками мобільних телефонів, велосипедів, продуктів харчування та іншого майна.
– 4 серпня поліція вперше відзначала своє професійне свято, що Ви побажали особовому складу відділення поліції?
– У першу чергу хочу подякувати особовому складу за витримку та сумлінне виконання своїх професійних обов’язків, за те, що вони у будь-який час йдуть на допомогу людям. Кожному із них бажаю міцного здоров’я, щирої поваги від людей, миру, злагоди, благополуччя у їхніх родинах і всім успішно пройти атестацію.
Ветеранів та пенсіонерів, які нас підтримують і не байдужі до роботи нової поліції, хочу запевнити, що їхні славетні та добрі традиції служіння народові та протидії і боротьбі зі злочинністю нами будуть продовжуватись.
Розмову вела
Віта Горзов.

Ваш отзыв

Ваш коментар