Версія для друку Версія для друку

У НИХ – ВЕЛИКЕ МАЙБУТНЄ

8 квітня в Ужгороді в рамках Міжнародного дня ромів відбулися урочисті заходи та святковий концерт, в яких взяли участь лауреат міжнародних всеукраїнських, обласних фестивалів-конкурсів, учасник зразкового фольклорного ансамблю «Кирниченька» (керівник Е. Токар) студент Київського національного університету культури і мистецтв Йосип Чава, дует братів Івана й Миколи Гога – учасник всеукраїнського фестивалю «Таланти багатодітної родини» Міжнародний табір «Артек» 2011 р. (керівник І. Паньканинець).
Свято розпочалося урочистою ходою до берегів річки Уж, де за участі керівництва краю на воду спустили вінки із запаленими свічками, що символізує єднання ромів у всьому світі.
Святковий концерт відбувся в обласній філармонії, де талановиті співаки з Іршавщини дарували присутнім свої чудові ромські композиції, про що свідчили гучні оплески публіки.
Поїздка юних талантів з Іршавщини відбулася за фінансової підтримки депутата обласної ради Михайла Станка, депутата Білківської сільської ради Юрія Паньканинця. Щире їм спасибі.

Любов Філеш,
провідний методист районного будинку культури.

Ваш отзыв

Ваш коментар