- Нове життя - https://nz-ir.com -

Є проблеми, є і позитив

В Імстичівській сільській раді голова райдержадміністрації Олександр Горін провів свій черговий виїзний прийом громадян.
У мальовничому гірському селі, хоч і невеликому, та проблем вистачає. Першими висловлювали найбільш проблемні питання, директор школи, завідувачі дитсадків та завідувач амбулаторією. Питання здебільшого стосувались реконструкцій будівель установ у населеному пункті, зокрема в ДНЗ №1 необхідне завершення капітального ремонту.
Не менш болючим питанням, як і в більшості населених пунктів, залишається стан доріг. Досить критичним є питання перекриття споруди, в якій розміщені: амбулаторія ЗП-СМ, будинок культури, сільська бібліотека, відділення поштового зв’язку та аптека. Через довготривале протікання даху на стінах з’явився грибок. Для об’єктивної оцінки стану будівлі, та планування необхідних робіт, прийнято рішення обговорити це питання із фахівцями.
Чимало імстичан звернулися до керівника району щодо реконструкції моста через р. Боржаву, який фактично з’єднує село з центральною дорогою району. Проблема полягає в тому, що головна його опора має велику вимоїну, залізні поручні ледь тримаються, а весь міст практично покрився мікротріщинами. Селяни побоюються, що під тиском ходу при проїзді важковагових вантажівок конструкція мосту може зазнати непоправних руйнувань, і Імстичово може бути відрізане від цивілізації.
Також до голови РДА звернулася завідуюча ДНЗ. Вона розказала, що у ясельній групі її садка немає санвузла. Для його створення потрібні будівельні матеріали. Олександр Васильович пообіцяв допомогти.
Є й приємні новини. Зусиллями самих жителів села у школі будується штучний спортмайданчик, де на час приходу голови РДА активно кипіла робота. Як зазначив директор школи, робота йде, та наразі вишукують спонсорську допомогу, аби завершити розпочате.
Отже, роботи вистачає… Вислухавши та прийнявши до уваги всі зауваження та побажання імстичан, Олександр Васильович зазначив, що у ході проведення прийому він виокремив для себе ті питання, які потребують дійсно негайного вирішення. Надалі керівник району планує поспілкуватися зі спеціалістами, задля вирішення проблем, з якими зверталися жителі Імстичова.
Прес-служба РДА.