- Нове життя - https://nz-ir.com -

+ 8 за 3 роки!

Протягом останніх трьох сезонів кількість учасників зимової першості Іршавського району з футболу кожного року збільшувалася на дві бойові одиниці (11 команд у 2013 році, 13 – у 2014 і 15 – у 2015). І ось на четвертий сезон, коли, здається, всі можливості для розширення кола претендентів на зимовий трофей вичерпані, кількісний склад бажаючих позмагатися на «засніжених» полях Іршавщини зріс одразу на чотири колективи в порівнянні з попереднім сезоном. Можливо, це й абсолютний рекорд для зимового футболу на теренах області, принаймні щось подібне важко пригадати за останнє десятиріччя.
Звичайно, що вмістити 19 команд у дві традиційні підгрупи годі було й думати. Резервне ж поле, у якості якого попередньо планувався стадіон Іршавської ДЮСШ, як виявилося, не відповідає навіть мінімальним вимогам зимового футболу. Рішення було знайдено завдяки ініціативі нового-старого президента ФК “Доробратово” Михайла Кенеза та його колеги, колишнього очільника негрівської “Скали” Василя Веждела. Вони запропонували у якості спортивної арени для ігор західної, так званої “примукачівської” підгрупи “А” стадіон у селі Доробратово. Компанію господарям поля складуть діючий чемпіон Іршавщини ФК “Сільце”, бронзовий призер чемпіонату ФК “Арданово”, переможець у номінації “Повернення року” – ФК “Кам’янське”, відновлена після річної перерви негрівська “Скала” та майбутні учасники юнацького чемпіонату області – хлопці з районної ДЮСШ.
Після цих географічних пертурбацій зарічанська підгрупа “Б” отримала статус центральної. Господарі кращого газону першості цьогоріч представлені одразу двома командами: місцевим ФК та командою з легендарною назвою “Колос” Заріччя. Невже нащадок того колективу, який гримів на футбольних полях області в 90-их роках минулого століття? Також у цій підгрупі виступатимуть минулорічний фіналіст зимової першості “Шахтар” Ільниця, четверта команда літнього чемпіонату ФК “Гребля” та вже традиційні дві команди з сусідньої Виноградівщини – бронзовий призер тамтешнього чемпіонату великоком’ятівський “Колос” та страшний сон іршавської “Бужори” – ФК “Боржавське”.
Беззаперечним фаворитом східної верховинської підгрупи “В” є, звичайно, чинний володар Зимового кубку та Суперкубку Іршавщини довжанська “Боржава”. Вгадати хто звідси здобуде другу, а, можливо, й третю путівку в чвертьфінал, набагато важче: тут тобі й амбіційні господарі – приборжавські “будівельники”, і вже традиційно потужна ФК “Бронька”, вічна команда-загадка ФК “Білки”, підсилена довжанськими футболістами ФК “Кушниця” та два новачки зимових баталій – загартований в літніх боях великораковецький “Виноградар” та “заздрісні” сусіди з “Лазів”, які намагатимуться довести, що в Малому Раківці не тільки дівчата вміють грати в футбол.
Зміни торкнулися й системи плей-офф: введено чвертьфінали – крім двох кращих команд з кожної підгрупи, так званий “вайлд кард” отримають два ліпших “бронзових призери”. З метою підвищення змагальної складової в груповому раунді, визначення чвертьфінальних пар відбуватиметься за рейтинговим посівом: чим кращі показники команди в матчах групового етапу, тим більші шанси отримати слабшого суперника в плей-офф. Коротше – читайте регламент, і буде Вам щастя…

Василь ПОПОВИЧ,
голова федерації футболу району.