- Нове життя - https://nz-ir.com -

Науково-практичний семінар для секретарів рад

В залі засідань райдержадміністрації відбувся тематичний семінар – «Присвоєння багатодітним матерям почесного звання «Мати-героїня». Участь у ньому взяли секретарі сільських рад району. Ініційований та проведений даний семінар Закарпатським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.
Відкриваючи семінар, керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк привітав усіх присутніх та побажав плідного результату від цього засідання. Потім передав слово науковцям із області, які ознайомлювали секретарів із законодавчою базою у сфері підтримки державою багатодітних родин у розрізі присвоєння звання «Мати-героїня», вимогами до багатодітних матерів, які претендують на присвоєння звання, порядком висунення кандидатур щодо присвоєння почесного звання та вимогами щодо заповнення нагородних листів на багатодітних матерів.
Крім цього, інформували учасників семінару про перелік та порядок підготовки, вимоги до документів, які подаються до управління соціального захисту РДА. Не менш важливим питанням для висвітлення було – моніторинг органами місцевого самоврядування обставин, які унеможливлюють включення кандидатур багатодітних матерів області до указів Президента України.
Завершальним етапом семінару стало практичне заняття з підготовки пакету документів на розгляд інстанцій обласного рівня та аналіз помилок, які виникають під час підготовки таких документів.