- Нове життя - https://nz-ir.com -

УНІКАЛЬНА ВИСТАВКА

Під час проведення наради голів первинних ветеранських організацій сіл району в залі будинку дитячої творчості Ганною Андріївною Лендєл, заступником голови первиної ветеранської організації Броду була продемонстрована виставка-колекція її ручних робіт. Вона ознайомила присутніх з чудовими виробами, які змайструвала своїми руками із матеріалів тваринного і рослинного світу моря.
Ганна Андріївна пропрацювала 40 років біологом Брідської ЗОШ І-ІІІ ст., вийшла на заслуженимй відпочинок, а згодом виїхала на заробітки в Італію, де пропрацювала 12 років. Добре володіє італійською мовою. Знає звичаї,, побут тамтешніх жителів. Може годинами розповідати про своє життя за кордоном.
Але її, як біолога цікавив рослинний і тваринний світ моря. У вихідні дні, вона прогулюючись по узбережжю, підбирала цікаві знахідки, викинуті морем. Серед них: ракушки із молюсків, морських зірок та інших істот моря. Ганна Андріївна, маючи велику фантазію, зуміла виготовити багато сувенірів. Серед них: абажури для люстр, свічники різних розмірів, вази, підставки.
Із рослинного світу із засушених італійських рослин виготовила багато екібана різної форми і величини. Цікавим є те, що в Італії росте квітка з назвою «Зірка Рожденства» по типу нашої «Різдв’янки». Листя на ній зелене, а коли настає Різдво Христове, то листя верхньої частини рослини стає червоним.
Багато виготовлених любителькою сувенірів є вироби із засушених плодів: мандаринів, бананів, апельсинів тощо. Особливо кидається корзина « Оберіг достатку «. В ній знаходиться в засушеному виді овочі, фрукти, зерна кукурудзи, пшениці, квасолі тощо. Це все зберігається роками і прикрашає оселю.
Всі ці прикраси радують душу людини.
Оглядаючи виставку-колекцію сувенірів, виготовлених руками Гана Андріївни голови ветеранських організацій сіл району були вражені унікальними експонатами і щиро подякували за надану можливість ознайомитися з нею. Акція була проведена за сприяння голови райради ветеранів України Петра Короля.

Михайло ЛОМАГА.